E-mail
Címlap

2001-es oldalak

Előfizetés

Hirdetés

Kótya-Vetye feladás

Impresszum


A Mac, a PC és a hálózat

Kétezer dal a zsebünkben

Színszabvány pontosítás

Faxtól a levilágítóig

Radeon 7500 - GeForce4 MX

A Teoma legyôzi a Google-t?

Tools Pro Quarkhoz

Huszonhárom inches álom

Az új FrameMaker

Könyvajánló - Photoshop 6

Phtotshop Elements

CÉDÉm tokja

Quark 5.0 vs. Indesign 2.0

10 érv az InDesign mellett

10 érv a Flash mellett

Almába harap a viking

Apple és Microsoft?

ECRM Mako 2

Flash MX demo

Apró hírek

 


Kétezer dal a zsebünkben


Az Apple a tokiói MacWorld Expo szakkiállítás és konferencia megnyitóján mutatta be az iPod hordozható MP3-lejátszó új, 10 GByte-os merevlemezt tartalmazó változatát, amely már akár kétezer közel CD-minôségű dal tárolását teszi lehetôvé, kis méretben, alig 20 dkg súly mellett. Az Apple azt is lehetôvé teszi, hogy díjmentesen letölthetô szoftver-kiegészítô segítségével a felhasználók akár 1000 nevet és címet is tároljanak az iPod-on, a zene mellett.

"Az iPod segítségével teljes zenei gyűjteményünket magunkkal vihetjük, bárhova is tartunk éppen. 10 GByte kapacitásának köszönhetôen akár hatszor is oda-visszarepülhetünk Tokio és San Francisco között anélkül, hogy ugyanazt a dalt kétszer kellene meghallgatnunk," mondta Steve Jobs, az Apple elsô embere. "Ráadásul most már minden barátunk és ismerôsünk adatait is magunkkal vihetjük az iPod memóriájában."

Az iPod az egyetlen hordozható MP3-lejátszó, mely Auto-Sync szolgáltatást kínál. Ennek segítségével az iTunes szoftver mindig napra készen tartja az iPod merevlemezén levô zenei gyűjteményt, önműködôen frissítve azt, ahányszor az iPod-ot a számítógéphez csatlakoztatják. A FireWire kapunak köszönhetôen az adatátvitel közell harmincszor gyorsabb, mint a más hordozható MP3-lejátszókon elterjedt USB megoldásokkal. Az iPod akkumulátora közel 10 óra játékidôt biztosít két akku-felöltés között, mely egyébként lehetséges a Mac FireWire kapujáról, vagy a mellékelt hálzati töltôvel is.

Az iPod továbbá az egyetlen hordozható MP3-lejátszó, mely lehetôvé teszi akár 1000 barát, családtag vagy munkatárs címének, teledonszámának tárolását is, mely adatok így mindig rendelkezésre állnak. A felhasználók átvihetik adataikat a Microsoft Entourage, Palm Desktop, Power-on Software Now Contact vagy a Mac OS X operációs rendszerben található Address Book programokból is.

A könnyen érthetô, áttekinthetô felhasználói felület és a hihetetlenül egyszerű használatot biztosító tárcsa segítségével bárki pillanatok alatt meglelheti kedvenc dalát, vagy a telefonszámot, amire éppen szüksége van. Minden számhoz kiválaszthatja a hozzá leginkább illô equalizer beállítást, az új iPod szoftver egy másik szolgáltatásával. Az elôre meghatározott beállítások módosítják a zene dinamika-tartományát. Ráadásul az iPod átveszi az iTunes 2 programban megadott equalizer beállítást is a számok letöltésekor, így minden egyes dalon egyedi hangszín-szabályzást végezhet. Az iPod felhasználók számára az Apple elôre elkészített 20 equalizer beállítást. A 10 GByte-os iPod elôször 2002. áprilisában kerül a forgalmazókhoz.A lap tetejére