E-mail
Címlap

2001-es oldalak

Előfizetés

Hirdetés

Kótya-Vetye feladás

Impresszum


A Mac, a PC és a hálózat

Kétezer dal a zsebünkben

Színszabvány pontosítás

Faxtól a levilágítóig

Radeon 7500 - GeForce4 MX

A Teoma legyôzi a Google-t?

Tools Pro Quarkhoz

Huszonhárom inches álom

Az új FrameMaker

Könyvajánló - Photoshop 6

Phtotshop Elements

CÉDÉm tokja

Quark 5.0 vs. Indesign 2.0

10 érv az InDesign mellett

10 érv a Flash mellett

Almába harap a viking

Apple és Microsoft?

ECRM Mako 2

Flash MX demo

Apró hírek 


Huszonhárom inches álom


Az Apple a tokiói MacWorld Expo szakkiállítás és konferencia megnyitóján mutatta be a Cinema Display folyadékkristályos képernyô legújabb, 23" átlós képméretű, megnövelt felbontású változatát. Az új megjelenítô által támogatott legnagyobb (natív) felbontás 1920*1200 képpont, amely bôven elegendô például a High Definition Television (HDTV) anyagok számára is. Az új képernyô az Apple Final Cut Pro szoftver számára pedig már elegendô területet biztosít a HDTV tartalom szerkesztéséhez is.

"Egészen egyszerűen a 23"-os Apple Cinema HD Display a legjobb jelenleg kapható számítógép-képernyô," mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "A kiemelkedôen nagy felbontásnak és a csodálatos képminôségnek köszönhetôen a Cinema HD képernyô áttörést jelent minden kreatív felhasználó számára."

Az aktív-mátrix folyadékkristályos technológiára épülô Apple Cinema HD Display teljesen digitális úton csatlakozik a számítógéphez a minél tökéletesebb képminôség érdekében. Szemben az analóg csatlakozókkal felszerelt más lapos monitorokkal, a Cinema HD képernyô a digitális jelátvitelnek köszönhetôen teljesen torzítás-mentes geometriát biztosít. Az alig több, mint 5 cm vastag készülék 16:10-es képarányt kínál, mely ideális a kiadvány-szerkesztô és műszaki dokumentációs felhasználások számára is, mert például lehetôvé teszi oldalpárok együttes szerkesztését is. 24-bites színmélységet támogat, és 160 fokos látószöget biztosít, valamint természetesen kiválóan illeszkedik az Apple ColorSync színhűség-biztosítási rendszerébe.

A 23"-os Apple Cinema HD Display jól kiegészíti az Apple sokszorosan díjnyertes, teljesen digitális monitor-családját, mely 15", 17" és szélesvásznú 22"-os képernyôket tartalmaz, és kitűnôen illeszkedik az új Power Mac G4 munkaállomások formavilágába is. A Cinema HD képernyô is az Apple ADC csatlakozóját használja, mely egy kábelen juttatja a monitorba a videó- és USB jelet, valamint a tápfeszültséget, nagy mértékben leegyszerűsítve a számítógépet körülfogó kábelrengeteget - sôt, egy praktikus, két-kapus USB elosztót is tartalmaz.

A 23"-os Apple Cinema HD Display elôször 2002 áprilisában kerül a forgalmazókhoz.A lap tetejére