E-mailCímlap

Vissza


Videós idők

ArchiCAD 7.0

Szupervékony Visor

Adobe Acrobat 5.0

iMic

Grappler SCSI 906F

USB 2.0

A színkezelés ... II. rész

- a termelési folyamatban
- előny a Mac-nél

ArchiFM 2000

Az Apple magyar szíve

Az OS X gyártásra kész

Virtuális könyvkiadó

Az Év Diákterve

AppleNews


Előfizetés

Hirdetés

Impresszum

Kótya-Vetye feladás


 


A színkezelés a termelési folyamatban

A grafikai iparágak világa manapság a „Workflow” kifejezéstôl hangos, ezt susogják mindenütt. Az emberek felismerték, hogy a technológia fejlôdése által szerzett legnagyobb elôny a termelékenység növekedése. Több munkát el lehet végezni egy műszak alatt, kevesebb a selejt, megbízhatóbb a minôség, ha megnyomjuk a Start, vagy Print gombot. A Workflow írja le, a technológiát hogyan használjuk a valós termelési körülmények között.

A színkezelés növeli a termelékenységet. Ha ColorSync profilokat használunk egy a minôségbiztosítás szempontjainak figyelembevételével kialakított rendszerben, a sikeresen elvégzett munkák aránya emelkedik. Ha a szín megbízható és állandó, a nyereség is növekszik, és a munkák idôszükséglete csökken.

A színkezelést bevezethetjük a termelés bármilyen szintjén, akik használják a ColorSyncet, learathatják annak eredményeit. Kis és nagy szervezetek egyaránt felfedethetik ColorSync elônyeit.

Hogyan hozhat hasznot a színkezelés?

Ha egyszer biztosítottuk a szín megbízhatóságát, a gépmesterek és az elôkészítô operátorok a ColorSync profilok és folyamatok hatássására az üzlet elômozdítását segítik.

A tervezôk a megfelelô profilok használatával elôre meg tudják nézni és be tudják mutatni a munka majdani, nyomtatás utáni kinézetét. El tudnak készíteni egy olyan színpalettát, amelybôl biztonsággal választhatnak „spot” színeket, nyugodtak lehetnek afelôl, hogy nyomtatásban helyesen fog megjelenni minden lehetséges papír- és festék variációban.

Az olyan szoftver termékek, mint a Pantone ColorDrive, vagy a Praxisoft ColorCompass segíti a tervezôt abban, hogy a nyomtatásra szánt színek palettájából kiválaszthassa a nyomtatásban elôállítható színeket.

A színkezelés bevezetése elôsegíti a megrendelôk megtartását. Ha a nyomda állandó és megbízható minôségben képes szállítani a színes munkákat, a partnerek szívesebben visszatérnek újabb megrendelésekkel. Ha egy elôkészítô stúdió be tudja mutatni a majdani nyomtatás eredményét és képes minden speciális igénynek megfelelni, bármilyen nyomtatási eljárásról is legyen szó (beleértve a mélynyomást, flexót, vagy szitanyomást), és az konzisztens, megbízható, akkor azok a megrendelôk, akiknek sokféle nyomtatási eljárást érintô munkáik vannak, mindent odavisznek, egy helyre.

Hogyan illeszkedik a ColorSync a minôségi elôkészítési folyamatokba?

A változtatási szándék gyakran ellenállásba ütközik. Ez gyakori a minôségigényes szkennelés, retusálás, montírozás terén. Ez már szinte hagyomány, ahol a minôségi követelmények szigorúan beépülnek a munkafolyamatokba. A színkezelés bevezetésével azonban nem kell megalkudni a képfeldolgozás folyamataiban, ellenkezôleg, a ColorSync szélesíti a színes munkák szakembereinek lehetôségeit. Egy hagyományos szkennerhez készült ColorSync profil önmagában nem ér semmit pl. egy kis stúdió munkafolyamatában, a színkezelés eredményét a kalibrált monitoron érzékelhetjük elôször. Ha a szkenner operátor, vagy a retusôr elégedett a képernyôn megjelenô kép minôségével, a monitor profil megfelel a szkennernek, mint forrásprofil.

Nincs szükség megalkuvásra a ColorSync használata mellett. A ColorSync szorosan illeszkedik a TQM – Total Quality Management rendszerekbe, mert amire támaszkodik, és amit biztosít, az az állandóság, a megismételhetôség a képfeldolgozás folyamataiban. Azok a cégek, amelyek a színes minôségi munkák terén elért eredményeikkel büszkélkednek, meglepôdve fogják tapasztalni az újonnan feltáruló lehetôségeket, amelyeket a ColorSync nyújt.

Összegezzük a színkezelés elônyeit!

Elôször is nagyszerű színeket kapunk, állandó és megismételhetô minôségben. Megbízhatsz abban is, hogy a színek az Interneten, multimédiás alkalmazásokban és nyomtatásban is megfelelôen fognak megjelenni. Kevesebb selejtet és veszteséget kell elkönyvelned a színhibák csökkenése következtében. A képernyôdön létrehozott színváltoztatások azonos változást eredményeznek majd a végeredményben.

Ha a termelési folyamatokban alkalmazzuk a ColorSyncet, a megrendelôk elégedettebbek lesznek a nyomtatott termék minôségével, mert könnyebb az eredetivel azonos színeket elôállítani.

A színes üzlet növekszik, mivel a ColorSync használatával a minôségi színes munkák elôállításának költségei csökkennek, és azért is, mert könnyebben elérhetô a színhűség. És a színes képek a legkülönfélébb megjelentetési célokra felhasználhatók.


A lap tetejére