E-mailCímlap

Vissza


Videós idők

ArchiCAD 7.0

Szupervékony Visor

Adobe Acrobat 5.0

iMic

Grappler SCSI 906F

USB 2.0

A színkezelés ... II. rész

ArchiFM 2000

Az Apple magyar szíve

Az OS X gyártásra kész

Virtuális könyvkiadó

Az Év Diákterve

AppleNews


Előfizetés

Hirdetés

Impresszum

Kótya-Vetye feladás

 

A Mac OS X „Gold Master” gyártásra készElkészült a Mac OS X, a következô generációs Macintosh operációs rendszer és a program úgynevezett „arany maszter” CD-je, mely alapján elkezdôdhet a szoftver gyártása. A Mac OS X 2001. március 24-tôl már kapható, a javasolt végfelhasználói ára 42.000 Ft + áfa. A Mac OS X a világ legfejlettebb operációs rendszere, mely egyesíti magában a UNIX erejét és nyitottságát, valamint a Macintosh legendásan könnyű használhatóságát és széles alkalmazási bázisát.

A Mac OS X egy rendkívül stabil, nyitott forrású, UNIX alapra épül, mely a Darwin névre hallgat és jellemzôi között szerepel a valódi tárvédelem, a rendszerszintű feladatosztás és a szimmetrikus multiprocesszing, dupla processzoros Power Mac G4-en. A Mac OS X az Apple új Quartz 2D grafikus motorját (melynek alapja az Internet-szabvány Portable Document Format) is tartalmazza a fantasztikus grafikák és a széleskörű betűtípus támogatásért; az OpenGL-t a látványos 3D grafika és játékok érdekében; valamint a QuickTime-ot az audio- és videosugárzáshoz. A Mac OS X mindezeken felül teljesen új felhasználói felülettel rendelkezik, melynek Aqua a neve. Az Aqua a fantasztikusan könnyű használhatóságot kombinálja olyan új funkciókkal, mint például a „Dokk”, amely úttörô jelentôségű az alkalmazások, dokumentumok és dokumentum-ablakok kezelése terén.

Bôvebb információkért látogasson el a www.apple.hu/macosx vagy a www.apple.com/macosx Internet címre.

A Mac OS X szabvány operációs rendszerként kerül telepítésre a Macintosh gépekre ez év nyarától kezdve. A Mac OS X minimum 128 MB memóriát kíván és a következô Apple termékeken fut: iMac, iBook, Power Macintosh G3, Power Mac G4, Power Mac G4 „Kocka” és az 1998 szeptembere után bemutatott PowerBook.

Emanuele MASSIMO
Sales & Marketing Manager

massimo.e@apple.hu

A lap tetejére