E-mailCímlap

Vissza


Videós idők

ArchiCAD 7.0

Szupervékony Visor

Adobe Acrobat 5.0

iMic

Grappler SCSI 906F

USB 2.0

A színkezelés ... II. rész

ArchiFM 2000

Az Apple magyar szíve

Az OS X gyártásra kész

Virtuális könyvkiadó

Az Év Diákterve

AppleNews


Előfizetés

Hirdetés

Impresszum

Kótya-Vetye feladás

 


A Graphisoft a Construma 2001-en


A Graphisoft R&D Rt. a 2001. évi Construmán számos újdonsággal jelentkezik. A legnagyobb érdeklôdésre az ArchiCAD 7.0, az ArchiFM 7.0 nemzetközi változatának és az ArchiFM 2000 Webserver valamint a GDL Objektum Eszközök bemutatása tarthat számot. Az ArchiCAD 7.0 fôbb újdonságai három csoportba sorolhatók: új tervezési eszközök (például sarokablak, tetôablak, rácsos tartók), dokumentációs eszközök (pl. tervdokumentálás Interneten keresztül, építés-szimulátor, OLE-alapú Plotmaker) és kiegészítôk (pl. fényképek perspektivikus beillesztése a modellbe, belsô burkolatok, frízek).

ArchiFM 2000

Az épületek teljes életciklusára kínál megoldást a létesítménygazdálkodás és az épületüzemeltetés terén a Graphisoft CAFM (Számítógéppel Segített Létesítménygazdálkodás) rendszere, az ArchiFM 2000. A program hazai forgalmazását a PricewaterhouseCoopers az elmúlt év ôszén kezdte meg. A nemzetközi piacokon is sikerrel forgalmazott ArchiFM 2000 szervesen beépül a Graphisoft termékcsaládba. Létesítménygazdálkodási rendszerünk nemcsak a Virtuális Épület tervezés utáni optimális felhasználását, hanem más Graphisoft termékek alkalmazását is lehetôvé teszi a CAFM területén. Idén bemutatandó újdonságaink között kiemelendô az ArchiCAD 7.0 grafikus hátterére támaszkodó ArchiFM 7.0 és az ArchiFM Webserver. Az ArchiFM 7.0 számos lehetôségei közé tartozik az Oracle adatbázis háttér, míg az ArchiFM Webserver gyökeresen új megoldást jelent a CAFM területén az internetes elérést rendszerfüggetlenül és teljes funkcionalitással megvalósítva.

GDL objektum eszközök

A Graphisoft standján megtalálhatók lesznek a Társaság legújabb leányvállalata, GDL Technológiai Kft. által forgalmazott GDL Objektum Eszközök. A Graphisoft újonnan alapított leányvállalata hatékony megoldásokat kínál a tervezôirodák, az építôipari vállalatok és a létesítménygazdálkodással foglalkozó cégek számára, hogy az Interneten keresztül hozzáférhessenek a gyártók elektronikus termékkatalógusaihoz. A cég termékkínálatát a GDL Object Explorer (CD-böngészô), a GDL Object Web Plug-in (Web-böngészô), a GDL Object Adapter és a GDL Object Publisher (Objektum-publikáló) képezi, melyeket a Graphisoft fejlesztett ki az elmúlt két év során. A GDL termékkatalógusokhoz rendkívül hatékony hozzáférést biztosító GDL eszköztárat a cég tovább kívánja bôvíteni, és egy széles ügyfélkör számára is elérhetôvé tenni. A társaság az információ-design és GDL katalóguskészítés területén egyaránt az épületelem-gyártók és partnereik szolgáltatójaként működik.

Az Internet adta lehetôségeket használja ki a web-oldalakra telepíthetô programcsalád, melynek segítségével az épületszerkezet-, nyílászáró- és bútorgyártó cégek termékei letölthetôk az ArchiCAD saját fájlformátumában, majd konvertálhatók az összes szokásos fájlformátumba (DWG, DXF, 3DS, VMF, IFC, stb.).

A Graphisoft standján a fenti programokat a legnagyobb magyarországi ArchiCAD viszonteladók, az Archimage Kft. és a Graphisoft CAD Stúdió bemutatásában láthatták az érdeklôdôk. Az ArchiFM program az idei Construmán a Graphisoft kiállítóhelyén kívül a PricewaterhouseCoopers standján is megtekinthették.


A lap tetejére