E-mailCímlap

Vissza


Photoshop 7

Seybold a Photoshopról

26 és ½ CD

Az Adobe új "űrlapképe"

Adobe hírek

Civilizáció III.

A HP és a Macintosh

Klikktrükkök

Az OS X, az Apple jövôje

Színmenedzsment és PDF

Prágában is kreatív ...

QuarkXpress vs. InDesign

Távfigyelő Mac OS X-hez

Biztonság és szolgáltatás 


Távvezérlô szoftver Mac OS X rendszerekhez


Az Apple március 14-én bejelentette az Apple Remote Desktop szoftvert Mac OS X rendszerekhez, mely lehetôvé teszi, hogy a felhasználók, oktatók és rendszeradminisztrátorok távolról irányítsanak Mac számítógépeket bárhol egy helyi vagy AirPort hálózaton, illetve akár az Interneten keresztül. Az Apple Remote Desktop szoftver segítségével a tanárok ellenôrizhetik növendékeik munkáját, csoportos bemutatókat tarthatnak, illetve segítséget nyújthatnak saját képernyűjük megosztásával és szöveges párbeszéddel. Nagyobb rendszerek üzemeltetôi távolról nyújthatnak műszaki segítséget, kérhetnek kimutatásokat az egyes munkaállomások adatairól, telepíthetnek szoftvereket és végezhetnek beállításokat -- mindezt egyetlen központi munkaállomásról.

"Az Apple Remote Desktop a legegyszerűbb módon teszi lehetôvé a tanárok és üzemeltetôk számára a számítógépes laborok és a vállalati hálózatok Mac gépeinek támogatását," mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termék-marketingért felelôs alelnöke. "A képernyô-megosztás, a rendszerfelügyelet, a távoli szoftver telepítés és más feljett szolgáltatások teszik igazán nélkülözhetetlenné ezt a terméket."

Az Apple Remote Desktop szoftver több szinten képes az adminisztrátori jogokat kezelni, így lehetôséget biztosít például a felhasználók, oktatók és üzemeltetôk jogainak különválasztására. Távoli munkaállomások le is zárhatók, altathatók és felébreszthetôk, kikapcsolhatók, újraindíthatók - egyenként, vagy akár csoportba rendelve, egyszerre is.

Használatával lehetôvé válik:

  • Programok gyors és egyszerű telepítése több távoli munkaállomásra;
  • Szöveges párbeszéd és segítségkérés;
  • Rendszerfelügyelet, megfigyelés (akár 250 gép) és távvezérlés;
  • Jelentések készítése távoli gépek hardver és szoftver jellemzôirôl.A lap tetejére