E-mailCímlap

Vissza


Photoshop 7

Seybold a Photoshopról

26 és ½ CD

Az Adobe új "űrlapképe"

Adobe hírek

Civilizáció III.

A HP és a Macintosh

Klikktrükkök

Az OS X, az Apple jövôje

Színmenedzsment és PDF

Prágában is kreatív ...

QuarkXpress vs. InDesign

Távfigyelő Mac OS X-hez

Biztonság és szolgáltatás 


A HP és a Macintosh: gyôztes csapaton ne változtass


Ahogy a Macintosh és a kreativitás elválaszthatatlan egymástól, úgy fonódnak össze a kreatív szakmák és a Hewlett-Packard termékei. Az Apple LaserWriter-ei megszűnése óta talán nincs olyan Macintosh-felhasználó, aki ne használt volna valamilyen HP nyomtatót. Hiszen ez a vállalat szinte minden otthoni, irodai vagy proof-nyomtatási igényre kínál megoldást - a legkisebb asztali tintasugaras nyomtatóktól, a "papírfaló" LaserJet-eken át a Designjet plakát- és proof-nyomtatókig.

A Mac-connect perifériák egyik vezetô gyártójaként a HP szinte minden termékét felkészítette arra, hogy könnyen, gyorsan használatba vehetjük kedvenc Macintoshunkkal. Bár az együttműködés nem új keletű, a HP fejlesztôinek az eredeti iMac megjelenése adta a döntô lökést. Azóta nincs olyan digitális képalkotásra és képfeldolgozásra tervezett HP megoldás, amelyik nem támogatja a Mac platformot. A Mac OS X már a gép elsô bekapcsolásakor támogatja a HP Deskjet és LaserJet nyomtatóit, az iPhoto ismeri a HP digitális fényképezôgépeit. Így semmiféle macerát nem okoz az eszközök telepítése - csak csatlakoztatjuk az USB-kábelt, és már nyomtathatunk is.

No igen, USB. A HP halad a korral, és alkalmazkodik az Apple (sokszor kritizált) "Legacy-free" kezdeményezéséhez. Persze érdekes lenne, ha csak USB csatlakozás állna rendelkezésünkre ma, amikor szinte nincs iroda hálózat nélkül. A HP megoldása elegáns és egyszerű - pont, mint a Macintosh.

Ha olyan asztali tintasugaras vagy lézernyomtatót használunk, amelyik rendelkezik beépített nyomtatószerverrel (ilyen például a Business Inkjet 2250tn, a kis n-nel jelölt LaserJetek, vagy a legtöbb Designjet), különösebb probléma nélkül csatlakoztathatjuk TCP/IP vagy AppleTalk helyi hálózatunkra.

Persze akkor sem kell aggódnunk, ha olyan HP nyomtatót választottunk, amelyik "csak" USB-n keresztül csatlakoztatható Macintoshunkhoz vagy, urambocsá, megfelelô csatlakozó (soros vagy párhuzamos port) híján nem tudnánk használni új Mac-ünkkel. Egy HP Jetdirect nyomtatószerver lehet a kedvenc megoldásunk a nyomtatómegosztás problémájára - ugyanis a Jetdirect egész egyszerűen… működik. Csak beledugjuk a nyomtatót, csatlakoztatjuk a hálózatra, és kész. Soha többé nincs vele gond.

A végére maradt a legjobb. Hiszen a hálózatok egyetlen nagy hibája, hogy a vezetékek ott kígyóznak a földön vagy a fali csatornában, növelve a kábeldzsungelt. Hacsak… Hacsak nem döntöttünk az Apple AirPort mellett. A piackutatók szerinte a vezeték nélküli hálózatok robbanásszerű elterjedése hónapok kérdése. Nem csoda: ki ne szeretne egy kényelmes kanapén vagy fotelben üldögélve dolgozni - hiszen éppen a mobilitás érdekében vásárolnak sokan noteszgépet. A HP az ô nyomtatási igényeikre is kínál megoldást a Jetdirect wp110 Wireless Print Server, vagyis vezeték nélküli nyomtatószerver segítségével. Ez a kis fehér doboz remekül együttműködik az AirPort-tal, s így a nyomtató 30 méteres körzetében bárhonnan, bármikor nyomtathatunk.

A HP Macintosh-barát termékeirôl részletes információk a www.hp.com/go/mac-connect címen olvashatóak.A lap tetejére