E-mailCímlap

Vissza


PowerBook G4 napló

Toast 5.0 / HDT 4.5

Kis közgazdaságtan 1.

Orákulum az almáról

A Photoshop története

Kis közgazdaságtan 2.

KPT 6

Logitech

MacOS X - Első ...

Matrox RTMac

OKIrat

Villámgyors renderelés

Nuendo

AppleNews


Előfizetés

Hirdetés

Impresszum

Kótya-Vetye feladás

 
„VideoCube 2001”: Matrox RTMac
Sok VideoCube-felhasználó és a teljes Macintosh alapon dolgozó videós tábor már jó ideje keres egy olyan elérhetô árú, valósidejű editáló megoldást, amely korszerű technológiával kiváltja a legendás VideoCube rendszert, megôrizve annak egyedülálló produktivitását. A Matrox RTMac mostantól ezt kínálja az Apple Power Mac G4 gépcsaládjához. Az Apple új Final Cut Pro 2-es szoftverével együttműködô RTMac kártya egy sor lenyűgözô professzionális valós idejű editáló funkciót kínál – a PC-s verzióhoz hasonlóan – a néhány százezer forintos kategóriában.

A Matrox forradalmi „Flex 3D” architektúrájára épülô RTMac hardver kiaknázza mindazt a páratlan grafikai teljesítményt, amelyet a Matrox díjnyertes 3D-s gyorsító technológiája ad, így a broadcast-minôségű effektek, a 32-bites, tömörítetlen, animált grafikák két rétegen egyidôben feldolgozhatók, natív DV környezetben.Letölthető nagy kép - JPG file - 985 kb

A Matrox RTMac platformot a digitális filmkészítôk, videós vállalkozások, vállalati kommunikációs részlegek, oktatási intézmények és multimédiás felhasználók igényeinek figyelembevételével fejlesztették ki, teljesen optimalizálva a Final Cut Pro 2 szoftverre és zökkenômentesen integrálva a Power Mac G4-es számítógépekbe. A videovágók 3 valós idejű (2 videó és egy grafika vagy 2 grafika és egy videó) síkon dolgozhatnak egy idôben és kreálhatnak broadcast-minôségű effekteket azonnal, renderelés nélkül. Ezen túlmenôen a Matrox RTMac csomaghoz ajándékba adják a Pixélan Software OrganicFX Lite szoftverét, amely egy sor további egyedi átmenet elôállítását teszi lehetôvé.

A valós idejű editálásnak köszönhetô hihetetlen produktivitás-növekedés mellett az RTMac még számos fontos elônyt jelent a felhasználóknak a produkciós munkafolyamat során. A Matrox RTMac jól kiegészíti az Apple Power Mac G4 számítógépekben meglévô FireWire támogatást az kártya saját analóg videoki- és bemeneteivel. Az RTMac speciális csatlakozódobozát (breakout box) használva analóg nyersanyagokat tudunk bedigitalizálni a rendszerbe, azt azután a DV-s projektben használhatjuk fel, az elkészült végterméket pedig valós idôben kiírhatjuk videoszalagra. Az anyagok teljes felbontásban megtekinthetôk videomonitoron anélkül, hogy bármilyen DV-eszközt – magnót, kamerát – csatlakoztatnánk a számítógéphez. A Matrox RTMac esetében további elônyt jelent a kétmonitoros editálási lehetôség, hiszen egy második számítógépmonitor beiktatásával megnövelhetjük munkafelületünket, ezzel növelve a munka hatékonyságát.

Összességében, a Matrox RTMac valós idejű feldolgozó kártyája és a Final Cut Pro 2 együttesen egy verhetetlen párost jelent a videovágók számára, hiszen olyan eszközkészletet és funkcionalitást ad a Macintosh-felhasználók kezébe, amely megsokszorozza gépük értékét és hatékonyságánál fogva rövid idô alatt többszörösen behozza az árát. A valós idejű trükkök rendkívüli módon leegyszerűsítik és meggyorsítják az editálási folyamatot, így a Matrox RTMac kártyával több idô marad, hogy a munka kreatív részére koncentráljanak.

A Matrox RTMac fôbb tulajdonságai:
valós idejű vágás 3 síkon (2 videó +1 grafika vagy 2 grafika +1 videó)
lineáris színkulcs – grafika, logó, felirat videón
Matrox Flex 3D alapú, professzionális átmenetek és effektek
gyakorlatilag az összes Final Cut Pro effektet, 2D és 3D DVE effekteket, idôben változtathatóan, kulcskockás animációval, valós idôben támogatja
DV formátumú editálás (nincs formátumkonverzió, támogatott formátumok: DV, DVCAM, DVCPRO)
közvetlen csatlakozás DV-kamerához/rekorderhez a Power Mac G4 1394 szabványú (FireWire, i-Link) csatlakozóján keresztül
analóg ki- és bemenetek egészítik ki a Power Mac G4 DV csatlakozási lehetôségét
48 kHz sztereó audio ki- és bemenet teljes szinkronban a videojellel
duál monitor + videomonitor megjelenítési lehetôség
a videojel egyidejűleg jelenik meg a komputermonitoron és teljes felbontásban a videomonitoron
16:9 képarány támogatás
A Matrox RTMac minimális rendszerkövetelménye:
Power Mac G4 (duál vagy normál) AGP alaplappal
400 MHz vagy nagyobb PowerPC G4 processzor
256 MB memória
egy szabad PCI-hely
CD meghajtó a szoftver installációhoz
Mac OS 9.1
Final Cut Pro 2.0
QuickTime 5.0
Fast EIDE/Ultra ATA vagy SCSI diszk egység(ek) – két 25 Mbit/s videosáv egyidejű lejátszását kell tudja biztosítani.

Taracque

taracque@applecorner.hu

A lap tetejére