E-mailCímlap

Vissza


FigyelNet érdemel ...

2400 mérföld ...

Digitális fényképező...

Kreatív Apple

6 website grafikusoknak

A színkezelés ...

Almalap vacsora

Fireworks 4

Melissa visszatért

Új iMac modellek

Váltás folyamatban

DynaMO

Kütyü

AppleNews

 


Digitális fényképezôgépek


A Canon PowerShot S100 Digital Elph digitális fényképezôgép maga a digitális kreativitás – elegáns, karcsú fémtestbe zárva. A fotózás gyerekjáték, az eredmény káprázatos, a mechanikus gépeket meg el lehet felejteni.

Törpe óriás


Áttörés a digitális fényképezôgép-designban! A nagy sikert aratott Elph 2-höz hasonlatos testbe a Canon a legmodernebb technológiát gyömöszölte bele – így született az új Canon PowerShot Digital Elph. A jobb teljesítmény és a hatékonyabb helykihasználás ötvözésével az eddigieknél kisebb és okosabb gépet kreált a Canon. Ez a világ legkisebb és legkönnyebb 2-megapixeles digitális fényképezôgépe, mégis többre képes, mint nagyobb vetélytársai. Egyszerűen vágd zsebre és máris indulhatsz világot látni.

Elegáns és tartós modell

Kicsi a bors, de erôs. Strapabíró rozsdamentes acél testének és egyszerűsített vezérlôrendszerének hála a PowerShot S100 Digital Elph erôteljes és esztétikus digitális fényképezôgép. Ráadásul kikapcsoláskor egy lencsevédô csukódik a visszahúzódó objektív elé, hogy megvédje az üveget az esetleges sérülésektôl.

A design a végsôkig fokozza a hordozhatóságot, méghozzá anélkül, hogy a géppel készült képek minôségét csorbító kompromisszumokra kényszerülne. Sôt, a PowerShot Digital Elph képességei garantálják a tökéletes digitális képek létrehozását. A 2x optikai/4x digitális zoommal rendelkezô Canon objektív alig nagyobb egy gombnál, mégis elképesztôen nagy felbontást és alacsony képtorzítást tesz lehetôvé. Hát igen, sok jó dolog kis helyen is elfér.

Kíváló képminôség

Hogyan sikerült a Canonnak ilyen kicsire összenyomni a gépet és ugyanakkor fokozni a képminôséget? Könynyen, ez a szakmájuk. A Canon mindig is híres volt kiváló minôségű optikáiról, és mindenki tudja, hogy a jó kép – legyen szó akár hagyományos akár digitális fotózásról – a jó lencséknél kezdôdik. Ezen kívül a PowerShot Digital Elph nagy felbontású 1600x1200-as fél collos 2.11 megapixeles CCD-vel rendelkezik. Ez annyit jelent, hogy a képekbôl akár 20x25cm méretű élénk, részletgazdag színes nyomatot készíthetünk. A hárompontos TTL (Through-The-Lens – lencsén keresztüli) AiAF autofókusz három különálló aktív fókuszpontot használ, hogy a képélesség akkor is tökéletes legyen, ha nem a középpontban helyezkedik el, amit fotózunk. Ezen felül többféle vakumód közül választhatunk, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a fényképre kívánkozó szituációból. Az eredmény garantáltan lehengerlô lesz.

Nemes egyszerűség

A PowerShot S100 Digital Elph tenyérnyi helyre koncentrált óriási erôt képvisel, kezelésének elsajátítása mégsem igényel nagy erôfeszítést. A gép összes funkcióját mindössze öt gomb irányítja. Könnyebb nem is lehetne. Ráadásul a PowerShot Digital Elph-fel a fényképezés és a képek LCD kijelzôn való visszanézése közötti váltás is gyorsan, könnyen és szinte ösztönösen megy. Csak egy kapcsolót kell átpöccinteni és máris a kívánt üzemmódban vagyunk.

Teljes kontroll

Mindenki szereti a saját kedve szerint alakítani a dolgokat. Ezért rendelkezik a PowerShot Digital Elph grafikus kezelôfelülettel, amelynek segítségével gyerekjáték a gép beállítása és kezelése. Az összes népszerű szolgáltatás – mint például a vakumód beállítása, az önműködô idôzítô, a sorozatfelvétel és a makrofókusz – egyetlen gombnyomással elérhetô. A menüvezérelt ikonokon keresztül minden paraméter azonnal beállítható. Pofonegyszerű, az irányítás pedig mindvégig a mi kezünkben marad.

Könnyen kezelhetô PowerShot szoftver

A fényképezés csak egy része a mókának; amit a számítógépre töltött képekkel ezután művelünk, még izgalmasabb lehet. Az S100 Digital Elph a hozzá tartozó plug-and-play USB kábellel könnyedén a számítógéphez csatlakoztatható. Csak másodpercek kérdése, és máris bárki gyönyörködhet a képeinkben. Csatlakoztasd a fényképezôt a gépedhez, és töltheted is lefelé a képeket, amelyek azután digitálisan kezelhetôk és szerkeszthetôk, hiszen a PowerShot Digital Elph-hez több különbözô szoftvert is mellékeltek: a „ZoomBrowserEX 2.1” (PC-re) vagy az „ImageBrowser 1.2” (Mac-re) segítségével pillanatok alatt JPEG formátumra konvertálhatjuk és e-mailjeinkhez csatolhatjuk a fotókat. A „TimeTunnel” nevezetű programmal készítésük idôrendjében nézegethetjük végig a képeinket. A „PhotoRecord” fényképeink nyomtatásában lesz segítségünkre, az „Adobe PhotoDeluxe” alkalmazásával pedig végtelen változatosságot kölcsönözhetünk műveinknek.

Nagy sebességű Plug-and-Play

Az akár 12 MBps adatátviteli sebességre képes USB csatlakozás alkalmazása sokak szerint teljesen fel fogja váltani a soros és párhuzamos portokat. Az USB különösen alkalmas nagy sebességű plug-and-play eszközök csatlakoztatására, és ezáltal a digitális képek PC-re töltésére – és ezzel a Canon is tisztában van. Az USB gyors és egyszerű, segítségével könnyen elkezdhetjük képeink feldolgozását, s azokat rövid idôn belül kevesebb veszôdséggel továbbíthatjuk barátainknak.

Energiatakarékos LCD kijelzô

A hagyományos fényképezôgépeknek természetesen nincsen LCD kijelzôje. Ez a digitális fotózás nagy elônye. A film és az idônk pazarlása nélkül választhatjuk ki, melyik képet tartsuk meg, és melyiket dobjuk ki. Azonban az LCD kijelzôk eddig igen gyorsan lemerítették az elemet. A PowerShot Digital Elph fejlett technológiája kisebb helyet igényel, ugyanakkor csökkenti az LCD energiafelhasználását. Ezen kívül az LCD-t tükrözôdésmentes réteggel is bevonták, hogy erôs napfényben is használható legyen. Míg a legtöbb LCD a képnek csak egy részét teszi láthatóvá, a PowerShot Digital Elph LCD kijelzôje 100%-os lefedettséget biztosít, hogy véletlenül se vágjuk le senkinek a fejét, és ne maradjon ki egyetlen lényeges részlet sem. A PowerShot Digital Elph használatakor azt kapod, amit látsz.

Négy vakumód

Minden nap és minden szituáció más-más megvilágítási feltételekkel rendelkezik. A PowerShot Digital Elph éppen ezért négy vakufunkcióval van felszerelve. Használhatjuk az automata vakut, beállíthatjuk az expozíciót manuálisan is, napsütéses idôben pedig a „Fill Flash” vakumód segítségével tehetjük láthatóvá az árnyékban megbújó részleteket. Ha természetesnek ható hátteret akarunk elérni az elôtérben erôsen megvilágított tárgyak mögött, akkor választhatjuk a lassú szinkronizációs sebességű vakumódot. Ez igen jó szolgálatot tesz drámai napnyugták vagy szikrázó éjszakai városképek készítésekor. A PowerShot S100 Digital Elph rengeteg kreatív lehetôséget rejt magában.

Bôséges tárhely

Még a leghosszabb nyaralás alkalmával is valószínűtlen, hogy kifogyunk a helybôl, ha ezt a fényképezôt használjuk. Nem kell újratölteni, nem kell filmtekercsekkel vacakolni, mert a PowerShot S100 Digital Elph a népszerű CompactFlash kártyákon tárolja a képeket. A géphez jár egy 8MB-os kártya, amelyen a felbontástól függôen 4-30 kép fér el. De kapható hozzá akár 192MB-os CompactFlash kártya is. És mivel a PowerShot Digital Elph rengeteg csúcsminôségű képet tud tárolni, feltétlenül szükség van nagy sebességű képkeresésre és visszajátszásra. DSP processzorának hála a PowerShot S100 Digital Elph-vel a tárolt képek villámgyorsan visszakereshetôk és lejátszhatók. Egyszóval kevesebb idôt vesz igénybe a bűvészkedés, és több idônk marad a művészkedésre. Sokkal több idônk.

Nikon Coolpix 990

Fôbb jellemzôk: Magas fokú fotografikus teljesítmény és egyedülálló digitális képminôség
3.34 megapixeles CCD 2048x1536-os valódi [nem interpolált] képfelbontással – a könnyebb körülvágásért és a kifogástalan nyomtatási minôségért
Elsôrendű háromszoros Zoom-Nikkor optika 38–115mm lefedettséggel (35mm-esnek megfelelô) – az éles, tiszta képekért – plusz négyszeres léptetés nélküli digitális zoom
256 elemű mátrixmérés és fehérkiegyenlítés – a kiemelkedô megvilágítási és színegyensúlyért
4,896 fokozatú, 5-terű multi-autofókusz – a megszakítás nélküli, gyors képkomponálásért
50 fokozatú kézi fókusz – az abszolút kreatív vezérlésért – plusz makro-fókusz akár 2cm távolsághoz is
Teljesen automatikus, zár-elsôbbségű és rekesz-elsôbbségű expozíciós módok – a zavartalan, remek felvételekért
Teljes kézi expozíció-vezérlés – a kimeríthetetlen kreatív lehetôségekért
2 fps (kocka/másodperc) teljes felbontású képrögzítés, Motion-JPEG módban akár 40 másodperc hosszúságú 30 fps QVGA illetve 15 fps QVGA filmfelvétel
Egyszerű plug-and-play nagysebességű USB csatlakozó
Elfogad bármilyen tetszôleges Coolpix optikát és tartozékot: halszem optikát, nagylátószögűt, 2x tele-konvertert, 3x tele-konvertert, diamásoló adaptert és táv-zárkioldót – a bôvíthetôségért és sokoldalúságért, hogy bármely szituációban megfeleljen
A megfelelô bevilágítás érdekében akár 5 Nikon villanólámpa is csatlakoztatható tartókarral vagy anélkül


OlympusAzt mondják, nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. Az Olympus mégis kísérletet tett rá, és nem is jár messze attól, hogy legújabb gépe, a C-211 Zoom Digital Printing Camera megcáfolja eme bölcs mondás igazságát. A C-211 Zoom ugyanis olyan digitális fényképezôgép, amellyel az elkészült képek ki is nyomtathatók!

Nagy becsben fogod tartani ezt a korszakalkotó digitális terméket, hiszen rendelkezik mindazokkal a nagyszerű képességekkel, amelyek az Olympus-t világelsôvé tették az egyedülálló új PolaroidR azonnali nyomtatási technológiát alkalmazó filmnélküli digitális fényképezôgépek piacán. Ezután Olympus digitális fényképezônkkel nem csak az LCD panelen nézhetjük vissza az elkészült képeket, hanem egyetlen gombnyomással – számítógép nélkül! – digitális nyomatot is készíthetünk belôlük PolaroidR instant print filmre. Meg akarod mutatni digitális képeidet a barátaidnak vagy a családodnak, de elérhetô közelségben egyetlen számítógép sincs? Nyomtasd ki ôket! Szeretne valaki egy másolatot az általad készített képekbôl? Ne vacakolj negatívokkal, elôhívással, vagy éppen az újbóli fényképezéssel – ez mind a múlté. Nyomtasd ki ôket! A C-211 Zoommal a hozzá tartozó SmartMedia kártyán tárolt bármely felvételt kinyomtathatod – akár többet is, vagy mindjárt az összeset. Ez a jó ebben a gépben; annyi lehetôséget kínál.

Természetesen amellett, hogy nyomtatni is lehet vele, azért a C-211 Zoom digitális fényképezôgép marad, így a tökéletes digitális képek eléréséhez is megfelelô eszközökkel kell rendelkeznie. A 2.1-megapixeles gép 1600x1200 pixeles felbontásra képes, és a 2x teleobjektívvel plusz 3x zoommal ellátott Olympus optikai üveges objektív csúcsminôségű digitális fotókat eredményez, amelyeket aztán USB-kompatibilis Macintosh-on vagy PC-n alakíthatunk tovább, vagy a C-211 Zoomon kívül más masinával is gyorsan és könnyen kinyomtathatunk (például az Olympus P-330N vagy P-400 nyomtatón).

A C-211 Zoom sok olyan kiváló tulajdonsággal is rendelkezik, amely az Olympus digitális fényképezôgépeiben már-már szabványfelszerelés, mint például a sorozat-fényképezési mód – amelyben SQ (standard-quality) minôségben, 1.3 fotó/másodperc sebességgel akár 45 képet is készíthetünk – és a QuickTime™ Movie mód. A QuickTime™ Movie mód segítségével akár 15 másodperces videofilmet is rögzíthetünk 320x240 pixeles felbontású HQ (high-quality) minôségben, 15 fps sebességgel, hogy újra meg újra végignézhessük azokat a különleges pillanatokat… A CamediaMaster™-ben még szerkesztési funkciót is találunk, hogy filmecskénket megvághassuk, ha szükséges.

Jellemzôk és szolgáltatások
Beépített digitális fotónyomtató csúcsminôségű képek nyomtatásához (egy kép kinyomtatása kb. 15 másodpercig tart).
QuickTime™ Movie mód videofilm rögzítéséhez.
Szerkesztô funkció a film vágásához QuickTime™ Movie módban.
Sorozat-fényképezési mód: HQ módban 5 felvétel, SQ módban akár 45 felvétel, 1.3 fotó/másodperc sebességgel (kikapcsolt LCD mellett).
Színes LCD kijelzô, amely egyszerre 1, 4 vagy 9 képet is meg tud jeleníteni.
8MB-os SmartMedia™ kártya a digitális képek tárolására.
A nyomtatás elôtt beállítható a színegyensúly, az élesség, a kontraszt és a fényerô.
USB csatlakozó mind PC mind Mac számítógépekhez a képek letöltéséhez.
12 másodperc késleltetésű automata idôzítô.Almalap
almalap@mail.datanet.hu


A lap tetejére