E-mailCímlap

Vissza


FigyelNet érdemel ...

2400 mérföld ...

Digitális fényképező...

Kreatív Apple

6 website grafikusoknak

A színkezelés ...

Almalap vacsora

Fireworks 4

Melissa visszatért

Új iMac modellek

Váltás folyamatban

DynaMO

Kütyü

AppleNews

 


Új iMac modellek CD-RW meghajtóval


Az Apple a tokiói Macworld Expo szakkiállítás és konferencia megnyitóján bemutatta a legújabb iMac modelleket, melyeket már CD-RW meghajtóval és elôre telepített iTunes szoftverrel hoz forgalomba. Az iTunes az Apple „zenedoboz” programja, mely rendkívüli mértékben megkönnyíti MP3 állományok tárolását és rendszerezését, saját zenei CD-k készítését. Az új gépek 400, 500 és 600 MHz-es PowerPC G3 processzort és akár 40 GByte-os merevlemezt tartalmaznak. Elôre telpítve megtalálható rajtuk az iMovie 2 szoftver, mely mindenki számára elérhetô közelségbe hozza a digitális videó világát. Mindezeken túl, az új iMac modellek a méltán népszerű Indigó és Grafitszürke színváltozatok mellett az új „Viráguralom” és „Százkék dalmata” mintákkal is kaphatók.

„Az idôk során az iMac valóságos digitális szórakoztató központtá nôtte ki magát, ahol filmeket vághatunk, rendezgethetjük digitális zenei könyvtárunkat és elkészíthetjük saját lemezeinket,” – mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. – „Az iMovie és iTunes programok használatát olyan könnyű elsajátítani, hogy akár nagyszüleink is boldogulnak velük.”

Az iTunes szoftver – melyet januári bemutatója óta már több mint 750.000 példányban töltöttek le – lehetôvé teszi a felhasználók számára, hogy kedvenc CD lemezeikrôl az egyes zenei anyagokat MP3 állomanyban tárolják, azokat rendszerezzék és saját válogatás-lemezeket készítsenek, a gépekbe épített CD-RW meghajtó segítségével. Az iTunes új változata már egyes független gyártóktól származó meghajtókat is támogat.

Minden új iMac modell rendelkezik FireWire kapuval, melyen keresztül egyebek között digitális kamera csatlakoztatását is lehetôvé teszi. Az elôre telepített iMovie 2 szoftver segítségével bárki elkészítheti elsô filmjeit, melyeket késôbb akár az Interneten is bemutathat, az Apple iTools szolgáltatásának segítségével.

Minden iMac modellt a mozgó alkatrészektôl mentes Apple Pro Mouse egérrel, és a kényelmes Apple Pro Keyboard billentyűzettel kínálunk, továbbá minden gép fel van készítve az Apple AirPort kártya fogadására, melynek segítségével vezeték nélküli hálózatok alakíthatók ki. Ezeken túl érdemes megemlíteni az iMac rendkívül halk működését, az ATI RAGE 128 Pro grafikus vezérlôt, a 10/100Base-T Ethernet kaput, 56 kbps sávszélességű V.90 modemet és az integrált Harman/ Kardon hangszórókat.

A rendelhetô konfigurációk

1. 400 MHz-es PowerPC G3 processzorral, Indigó színben, 512 kByte hátoldali másodszintű gyorsítótárral, 64 MByte PC100 SDRAM tárral, 10 GByte-os Ultra-ATA merevlemezzel, CD-ROM meghajtóval, ATI RAGE 128 Pro grafikus vezérlôvel, 8 MByte grafikus tárral.

2. 500 MHz-es PowerPC G3 proceszszorral, Indigó színben vagy „Viráguralom” illetve „Százkék dalmata” mintákkal, 256 kByte beépített hátoldali gyorsítótárral, 64 MByte PC100 SDRAM tárral, 20 GByte-os Ultra-ATA merevlemezzel, CD-RW meghajtóval, ATI RAGE 128 Ultra grafikus vezérlôvel, 16 MByte grafikus tárral.

3. 600 MHz-es PowerPC G3 processzorral, Grafitszürke színben vagy „Viráguralom” illetve „Százkék dalmata„ mintákkal, 256 kByte beépített hátoldali gyorsítótárral, 128 MByte PC100 SDRAM tárral, 40 GByte-os Ultra-ATA merevlemezzel, CD-ROM meghajtóval, ATI RAGE 128 Pro grafikus vezérlôvel, 16 MByte grafikus tárral.


Internetto


A lap tetejére