E-mailCímlap

Vissza


FigyelNet érdemel ...

2400 mérföld ...

Digitális fényképező...

Kreatív Apple

6 website grafikusoknak

A színkezelés ...

Almalap vacsora

Fireworks 4

Melissa visszatért

Új iMac modellek

Váltás folyamatban


DynaMO

Kütyü

AppleNews

 Graphisoft Észak-Amerikában

A Graphisoft bejelentette, hogy a Drawbase elnökét, Al Moultont kinevezték a Graphisoft USA elnökének, aki mostantól a Graphisoft minden észak-amerikai vállalatának – Boston, San Francisco, San Antonio – tevékenységét vezeti.

Ez a lépés tovább erôsíti a Graphisoft ArchiCAD, ArchiFM, Drawbase és a GDL technológián alapuló digitális katalógusok termékkínálatát. Az 1998 óta a Graphisoft USA elnökeként tevékenykedô Hajas Tamás visszatér a Graphisoft R&D központba, hogy a cég alelnökeként átvegye a stratégiai fejlesztés irányítását.

Al Moulton 25 éves munkásságával a CAD-iparág elismert személyisége. 15 éves sikeres vezetése alatt a Drawbase piacvezetô pozícióba került az FM (létesítmény-gazdálkodás) területén. Mielôtt a Drawbase-hez került, Moulton az Applicon alelnökeként dolgozott, és különbözô vezetô pozíciókat töltött be a Raytheon, Sanders Associates és Xerox cégeknél.

Hajas Tamás 1985-ben került a Graphisofthoz szoftverfejlesztô-mérnökként, ahol az ArchiCAD egyik legfontosabb komponense, a GDL (geometriai leírónyelv) – feltalálójaként tartják számon. A Graphisoft USA elnöki pozíciójának betöltése elôtt Hajas a Graphisoft K+F alelnökeként a vállalat teljes kutatási-fejlesztési tevékenységéért ill. felhasználói kapcsolataiért volt felelôs.

„A saját piacukon vezetônek számító Graphisoft és Drawbase egyesülése a szinergia óriási lehetôségeit nyitotta meg. Azért mérföldkô ez, mert lehetôvé teszi számunkra, hogy stratégiánkra valamint folyamatosan az innovációra és az építészet-gépészet-építôipar ágazatában elért piacvezetôi pozíciónkra összpontosítsunk” – mondta Moulton. – „Hajas Tamás elmúlt hároméves munkáját, amely kitűnôen felépített, erôs szervezetet eredményezett, igen nagyra tartom és örülök, hogy szorosabb kapcsolatban dolgozhatok a San Francisco-i csapattal, viszonteladóinkkal és felhasználóinkkal.”

Háttérinformációk
A Drawbase a Graphisoft 100 százalékos tulajdonú leányvállalata. A Drawbase a számítógéppel támogatott létesítménygazdálkodás (CAFM) szoftver eszközök vezetô szállítója. A nemzetközi viszonylatban több mint 18.000 eladott licencet figyelembe véve, a Drawbase alkalmazásokat mindenféle méretű cég használja, a Fortune 500 óriásvállalataitól az egészen kis vállalkozásokig. A Drawbase igen erôteljes integrált elrendezési és tervezési eszközöket, teljes jelentéskészítô és adatbázis nyilvántartó rendszereket kínál, amelyek lehetôvé teszik a meglévô CAD adatbázisban meglévô információ hasznosítását. A Drawbase információgyűjtô, -elemzô és -terjesztô megoldása lényegesen javította számos intézmény és vállalat üzleti teljesítményét szerte a világon, például az USA Védelmi Minisztériuma, a Világbank, a Nortel Networks Inc., a BankBoston, a Raytheon, a General Dynamics Government Systems vagy a Cabot Corporation esetében. A Drawbase-rôl részletes információ található a www.drawbase.com honlapon.


Újabb mérföldkô a Virtuális Épület™ kiteljesedésében

A Graphisoft a napokban Budapesten megrendezett elsô Fejlesztôpartneri Konferenciájára egy tucatnyi országból gyűltek össze külsô partnerfejlesztôk, hogy bôvítsék az ArchiCAD és a Virtuális Épület™ kínálta lehetôségeket. Bár az ArchiCAD gazdag munkakörnyezetet nyújt az építészek számára, a felhasználóknak gyakran van szükségük egyedi igényeiknek megfelelô kiegészítô programokra vagy objektumkönyvtárakra. Az ArchiCAD kiegészítô termékeinek alkalmazásából nemcsak a felhasználók profitálnak, hanem egyben jövedelmezô üzleti lehetôségeket is kínál a fejlesztôk egyre népesebb táborának, akik közül többen maguk is felhasználók.

A kétnapos konferencián a Graphisoft bemutatta új fejlesztôpartneri programját, az ArchiCAD és GDL eszközkészlet fejlesztési stratégiáját, valamint biztosította a résztvevôket technikai ill. marketing támogatásáról. A résztvevôk több sikertörténetrôl is hallhattak beszámolót, köztük az olasz Cigraphtól érkezett Fabrizio Diodatitól, aki két sikeres ArchiCAD-eszköz, az ArchiTerra és az ArchiForma fejlesztésérôl, valamint további terveikrôl számolt be. Campbell Yule az új-zélandi CADImage-tôl bemutatott egy, a megbízó speciális igényeit minden tekintetben sikerrel teljesítô fejlesztést.

A Graphisoft arra biztatta fejlesztôpartnereit, hogy használják ki az Internet adta elônyöket termékeik ismertetésére és értékesítésére. Hinsenkamp Tamás az AddOnStore-tól és David Correia az Objects Online-tól saját e-commerce honlapját mutatta be, és a fejlesztôket saját termékeik weben történô megjelenítésére ösztönözte.

Tekintettel az elsô ízben megtartott konferencia nagy sikerére – amely a résztvevôk egybehangzó véleménye szerint kitűnô fórumot biztosított az eszmecserére – a Fejlesztôpartneri Konferencia a jövôben rendszeresen megrendezésre kerül.A lap tetejére