E-mailCímlap

Vissza


ViaVoice Mac OS X-re

A Nap hajtotta repülőgép

Élethű vízfesték eszközök

Hogyan ... az iMovie-ba?

Jobsnak tetszik az új Office

Digitális fényképezőgépek

Magyar oktatási szoftverek

DVD-írók

A Treo kommunikátor

A legújabb DV kamerák

A Corel és a Bryce 5

Itt az új AirPort!
 


Itt az új AirPort - megnyitottuk a kapukat


Mostantól, kábelnélküli hálózati megoldásunk második generációjának köszönhetően, az America Online (AOL) felhasználói felléphetnek az információs szupersztrádára az AirPort-tal is. Valójában az AirPort a legelső olyan termék, amely az AOL-hoz kábelnélküli hozzáférést biztosít, helyi hálózaton keresztül. Ám az AOL kapcsolhatóság csak egyike a sok új jellemzőnek, melyekkel az új AirPort rendelkezik. Ezenfelül ilyen ínyencségeket találunk még benne:

Kompatibilitás.

  • Az AirPort kártya mostantól kompatíbilis a Cisco LEAP-jével is, mely népszerű biztonsági szűrőrendszer számos felsőoktatási intézményben.


Biztonság.
  • Max. 128-bites jelszó és adatkódolás támogatása
  • Integrált tűzfal előzi meg a jogosulatlan Internet felhasználók hozzáférését a saját hálózathoz
  • RADIUS támogatás, mellyel iskolák és vállalkozások kezelhetik felhasználóik hozzáférési jogosultságait egyetlen központi helyről


Teljesítmény.
  • Új antenna az egységesebb vételért 50 méteres körzetben
  • Két Ethernet kapu-egy 10BASE-T és egy új 10/100BASE-T kapu
  • Max. 50 egyidejű felhasználó támogatása


Az AirPort mostantól új külsővel is rendelkezik!

Az AirPort a legújabb kábelnélküli hálózati technológia, mellyel bárhonnan rákapcsolódhat az Internetre otthon, az iskolában vagy az irodában is-és mindezt kábelek, telefonvonalak, vagy bonyolult hálózati hardver nélkül. Na és persze az AirPort szupergyors is: maximálisan 11 Mbps adatforgalmával az AirPort nagysebességű kommunikációt tesz lehetővé az AirPort Támaszpont kb. 50 méteres körzetében.

Ahogy azt már többezer Mac felhasználó felfedezte, az AirPort-tal a Mac munkára, játékra, a weben való szörfözésre vagy e-mailek küldésére és fogadására is használható, gyakorlatilag bárhonnan.

Hasonlóan a vezetéknélküli telefon alapkészülékéhez, az AirPort Támaszpont 56K-s modemet tartalmaz, plusz két Ethernet kaput. Az AirPort nagy sávszélesség-kész. S mivel az Apple tervezte a hardvert és a szoftvert is-ezek pedig nagyszerűen működnek együtt- az AirPort egyszerűen beállítható és használható.

Az AirPort a falon keresztül is működik

Az AirPort rádiófrekvenciás technológiát használ a szilárd tárgyakon keresztül is működő kommunikációhoz. Szóval Ön akár a kedvenc székéből is szörfözhet az Interneten vagy játszhatja a többrésztvevős játékokat.

Az AirPort Támaszpont max. 50 Mac és PC felhasználót támogat Minden AirPort Támaszpont maximum 50 felhasználót képes támogatni. Az AirPort megfelel az IEEE 802.11b ipari szabványnak, s így nincs akadálya az egyéb 802.11-megfelelő eszközökkel való együttműködésnek.

Wi-Fi hitelesített

Az AirPort az IEEE 802.11b kábelnélküli szabványon alapul és Wi-Fi hitelesített az egyéb 802.11-megfelelő termékekkel (beleértve a PC-ket is) való együttműködésre. Ez azt jelenti, hogy Ön az AirPort kártyát többezer kábelnélküli-engedélyezett helyszínen használhatja-beleértve reptereket, kávézókat és legalább 90.000 hotel szobát csak az USA-ban egyedül.

Ha Ön PC-s hálózatot működtet, csupán egy AirPort-képes Apple számítógépre (iBook, PowerBook G4, iMac vagy Power Mac G4) van szüksége kábelnélküli hálózata alapjainak felállításához. Az AirPort Támaszpont egy kényelmes 10/100BASE-T Ethernet kapcsolóval van felszerelve, amely az Ön kereszt-platformos rendszerének hubjaként működhet.

Az Internet még biztonságosabb lett Aggódik az Internet biztonság miatt? Erre minden oka meg is van. Éppen ezért az AirPort olyan biztonsági jellemzőkkel lett felvértezve, mint a tűzfal védelem vagy a 128-bites kódolás, hogy az Ön adatai minél nagyobb biztonságban legyenek.

Az AirPort és a Mac OS X

Ha Ön Mac OS X-et futtat, mely a világ legfejlettebb operációs rendszere, mostantól még jobb dolga lesz. Mivel a Mac OS X multihoming operációs rendszer, az iBook, PowerBook G4, iMac vagy Power Mac G4 gép egyaránt képes érzékelni és alkalmazkodni a különböző hálózati típusokhoz, melyek különböző helyszíneken elérhetők- automatikusan.

AirPort 2.0 szoftver

Az AirPort kártyák és Támaszpont minden változatával kompatíbilis AirPort 2.0 szoftver továbbfejlesztett jellemzőket hoz az AirPort kábelnélküli hálózatokba. Az AirPort 2.0 szoftver frissíteni tudja az eredeti AirPort kártyákat a 128-bites kódolás támogatására (a kódolás az eredeti AirPort Támaszpontok esetében 40-bites marad). A "Szoftver Telepítés" (Software Update) automatikusan telepíti az AirPort 2.0-át, vagy Ön letöltheti a kézi telepítőket Mac OS X-re és Mac OS 9-re.

10/100BASE-T Ethernet kapu

Az AirPort Támaszpont új Ethernet kapuval rendelkezik, mely lehetővé teszi egyetlen Internet kapcsolat megosztását kábeles hálózaton lévő gépekkel is. Ha egyetlen számítógépet kapcsolunk ehhez a kapuhoz, vagy több Mac-et és PC-t egy hubon keresztül, a felhasználók minden gépüket berakhatják az új AirPort tűzfal védelmébe.

Mint egy vezetéknélküli telefon alapkészüléke, az AirPort Támaszpont fizikai kapcsolatot használ az Internethez való hozzáférésre és kábelnélküli kapcsolattal kommunikál az AirPort-képes számítógépekkel. A Támaszpont RJ-11 kapcsolóval rendelkezik a beépített 56 Kbps V.90 modemhez. Ezenkívül van még RJ-45 kapcsolója is a beépített 10BASE-T Ethernet kapcsolathoz, mellyel Etherneten keresztül dolgozhat.

Tűzfal védelem

Az AirPort integrált tűzfala megelőzi a jogosulatlan Internet felhasználók hozzáférését a saját hálózathoz. Ebbe minden, a Támaszponthoz kapcsolt felhasználó beletartozik. Hogyan? Amikor az Ön AirPort Támaszpontja úgy van beállítva, hogy megossza az Internet kapcsolatot más gépekkel is, a Támaszpont privát hálózati címeket szolgáltat ki minden, a hálózaton lévő számítógépnek. Mivel ezek a címek csak a Támaszpont számára ismertek, az Ön számítógépei ellenállnak az IP-alapú, weben indított támadásoknak.

Max. 128-bites kiszolgálás

Ez lehetővé teszi az AirPort Támaszpont számára olyan kliensek kiszolgálását, akik 64-bites vagy 128-bites kódolókulcsokat használnak az extra biztonság érdekében.A lap tetejére