E-mailCímlap

Vissza


Almahang

FileMaker Pro 5.5 és ...

A G4 teljesítménye nőtt ...

DAVE Mac OS X-re

iDVD 2

Say Hello to iPod!

Komáromy: A Macintosh

Megnyerheti az Apple ...

Media Player Mac OS X-re

Mac OS 10.1

Rigó utcai vizsga Apple ...

iTools, Xtools ...

Virtual PC 4.0

Az új Handspring Visor Neo
 


Az új Handspring Visor Neo


A Handspring újra frissített termékskáláján, ezúttal két új Visor bemutatásával: a "Pro"-val, amely közepes-felső kategóriás gép, illetve az olcsóbb "Neo"-val. Mindkettő a jelenleg árkategóriájában elérhető funkciókat fejleszti tovább, illetve némileg áttervezett külsővel és új, fényes műanyag borítással rendelkezik.

A Pro és a Neo nem képviselnek radikális változást a régebbi Visor-okhoz képest, ám bemutatásuk azt jelenti, hogy mostantól hét különböző Visor van a piacon, melyek közül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

A Pro talán legfontosabb jellemzője, hogy ez az első olyan Palm OS-alapú kézieszköz, mely 16Mb memóriával rendelkezik. Ám ennek hasznossága attól is függ, hogy a vásárló pontosabban mire is szeretné használni a Pro-t. Ha ismerősei, üzletfelei adatait kívánja tárolni, listákat készítene, naptárként használná vagy játékokkal játszana, akkor túlzás volna egy ilyen gépbe befektetnie. Ám ha szinte mini-számítógépként használná kézieszközét, például képek tárolására és webtartalmak, illetve sok memóriát igénylő alkalmazások futtatására, akkor ez az extra kapacitás ideális Önnek. Azért azt is hozzá kell tennünk, hogy a Visor Pro 4-bites szürkeárnyalatos képernyője talán nem a legremekebb megjelenítés az ilyenfajta alkalmazások számára.

Természetesen mindenki egyből arra gondol, hogy milyen drága lehet egy ilyen sok memóriával rendelkező kézigép, ám a Handspring ezúttal is hű marad hírnevéhez és Ön a pénzéért értéket kap: a Pro ára csupán 114.000 Ft + áfa.

Kettőslátás

A Pro egyéb hardver részei jórészt megegyeznek a Visor Edge-dzsel, amely 33MHz-es DragonBall VZ processzorral, újratölthető lítium-ion teleppel, USB HotSync bölcsővel és Springboard bővítőhellyel rendelkezik. Valójában a két gép olyannyira egyforma, hogy még az áruk is megegyezik.

Ám a hasonlóság megáll a külsőnél. A Pro lemond az Edge-en található fém borításról és visszatér a praktikusabbnak tűnő műanyaghoz. Ez azt jelenti, hogy a Pro 7mm-rel vastagabb, mint az Edge, amely 1 cm vastag és 25g-mal nehezebb, mint az Edge 161 g-ja. Ez az extra méret hasznosnak bizonyul, hiszen a Pro rendelkezik a hagyományos Springboard bővítőhellyel és nem igényel kiegészítő adaptert a Springboard modulok kapcsolásához, mint az Edge.

A Neo nem igazán fantasztikusan újítónak számító jellemzőivel, hanem inkább külsejével tűnik fel. Három árnyalatban készül - füstszürke, vörös és kék, mindhárom ugyanabból a fényes műanyagból, mint a Pro képernyőfedője.

Ám ami határozottan nagy pozitívumként említhető a Neo javára, az az a tény, hogy a drága gépek jellemzőit ez a kis gép elhozza a termékskála alacsonyabb régióiba is. Ugyanazzal a 33MHz-es DragonBall VZ-vel rendelkezik, mint a Pro, amely valódi továbblépést jelent a Deluxe 16MHz-éhez képest. A többi jellemző erre a modellre hasonlít, ugyanazzal az egyszínű képernyővel, 8Mb memóriával, USB HotSync bölcsővel rendelkezik és két darab AAA ceruzaelemmel működik.

A szoftvercsomag ugyanaz a Pro és a Neo mellé, a hagyományos rendszerező szoftverekkel, így például címlistával, naptárral, tennivalók listájával, világórával (amellyel egyszerre négy ország helyi ideje jeleníthető meg) és számológéppel. Az operációs rendszer azonban ugyanaz maradt, a Pro és a Neo egyaránt a régebbi Palm OS 3.5.2H3-t használja.A lap tetejére