E-mailCímlap

Vissza


Almahang

FileMaker Pro 5.5 és ...

A G4 teljesítménye nőtt ...

DAVE Mac OS X-re

iDVD 2

Say Hello to iPod!

Komáromy: A Macintosh

Megnyerheti az Apple ...

Media Player Mac OS X-re


Mac OS 10.1

Rigó utcai vizsga Apple ...

iTools, Xtools ...

Virtual PC 4.0

Az új Handspring Visor Neo 


Media Player Mac OS X-re


A Microsoft a New York-i Macworld kiállításon mutatta be Mac OS X-re készült Windows Media Playerét. A lejátszót egy az egyben tették át Macintosh-ra, és az új Aqua felhasználói felület előnyeit élvezi.

A Mac-es felhasználók a QuickTime-ra esküsznek, miért érdekelné őket a Windows Media Player Mac OS X-es verziója? A Microsoft Macintosh Üzletágának szakemberei szerint azért, mert "a Mac-es tartalmak új birodalmát nyitja meg számukra," mivel a világhálón "több ezer órányi zene és videó" áll a Windows Media Player felhasználók rendelkezésére.

A lejátszó, amely csak a Mac OS X-szel fog együttműködni, támogatja a digitális szerzői jogvédelmet (Windows Media Digital Rights Management, röviden DRM) és a Windows Media audió- és videótechnológiát. A Mac OS X-re készült Windows Media Player ősztől már ingyenesen letölthető.

"A Mac OS X-re készült Windows Media Player az izgalmas új Aqua felhasználói felületet ötvözi a Windows Media kiváló minőségével" - mondta Dave Fester, a Microsoft Windows digitális média részlegének vezérigazgatója. "Ez az új lejátszó a Microsoft abbéli elkötelezettségét igyekszik bizonyítani, hogy a Mac-es felhasználók számára is a legmagasabb színvonalú digitális média lejátszást biztosítsa."

"A Mac OS X-es Windows Media Player támogatja az internetes állományok közvetlen, vagy letöltés utáni lejátszását - a legújabb Windows Media audió és videó 8 kódolók felhasználásával, amelyek a lehető legjobb minőségű képet biztosítják bármely sávszélességen, 64Kbps-on CD-minőségű hangot, 48Kbps-on pedig a CD-minőséget megközelítő hangot tesznek lehetővé" - tette hozzá.

A beépített digitális szerzői jogvédelem támogatás azt jelenti, hogy a Mac-es felhasználók vásárlás vagy promóció céljából a Windows Media DRM által védett zeneszámokat és filmeket tölthetnek le, állítja Fester. A szolgáltatók által nyújtott tartalmakról további információk találhatók a WindowsMedia.com honlapon.


Dennis Sellers


A lap tetejére