E-mailCímlap

Vissza


Almahang

FileMaker Pro 5.5 és ...

A G4 teljesítménye nőtt ...

DAVE Mac OS X-re


iDVD 2

Say Hello to iPod!

Komáromy: A Macintosh

Megnyerheti az Apple ...

Media Player Mac OS X-re

Mac OS 10.1

Rigó utcai vizsga Apple ...

iTools, Xtools ...

Virtual PC 4.0

Az új Handspring Visor Neo 


DAVE Mac OS X-re


A Thursby Software Systems bejelentette, hogy DAVE nevezetű Mac-PC állománymegosztó szoftvere Mac OS X-re ingyenes lesz. A cég júliusban mutatta be a Mac OS X-re készült DAVE-et - az ingyenes verzió a honlapjukról tölthető le.

A társaság elnöke, William Thursby kifejtette, hogy a DAVE eme verziója azért ingyenes, mert a cég úgy érezte, tartozik a korai Mac OS X felhasználóknak egy ideiglenes PC-Mac állománymegosztó alkalmazással, amíg az Apple kifejleszti azt az új technológiát, amely zavartalanul képes ellátni ezt a funkciót.

"Az Apple fejlesztőmérnökei kiváló munkájukkal segítettek minket. Sajnos ez még nem volt elég ahhoz, hogy idejében megtaláljuk a szükséges kapcsolódási pontokat, amelyekkel a DAVE megfelelően beilleszkedhetne a Mac OS X-be" - mondta Thursby. "Továbbra is reménykedünk benne, hogy már a közeljövőben kiadhatjuk a DAVE Mac OS X-re szánt kereskedelmi verzióját, de addig is úgy éreztük, tartozunk a korai Mac OS X felhasználóknak egy ideiglenes megoldással."

A Thursby Software Systems közlése szerint az ingyenes alkalmazás a Mac OS X-nek csak a 10.0.4-es verziójával működik, és támogatás nélkül kerül forgalomba.

Thursby felhívja a figyelmet, hogy a DAVE Mac OS X kereskedelmi változata már a béta verzió közelében jár, de működéséhez további fejlesztések szükségesek a Mac OS X-ben.

"Ez nem olyan termék, amelyet nyilvános forráskódokból ollóztunk össze. E program kifejlesztése dollármilliókba került, és kezdettől fogva a Mac felhasználók igényei szerint terveztük. A kereskedelmi verzió nemcsak a Mac OS X-et fogja támogatni, hanem a Mac OS 9.x felhasználók számára is nagy előrelépést jelent, különösen a nagy terjedelmű állományok és a hosszú állománynevek kezelésének terén" - ígérte Thursby.


Peter Cohen


A lap tetejére