E-mailCímlap

Vissza


A legfrissebb almák ::
Steve Jobs a TIME-ban


Duál G4 kreatív profiknak

QT6, DNS, cookie, ki ki?

InDesign 2.0

QuarkXPress 5.0

PageMaker 7.0

2500 natív OS X alkalmazás

A CanoScan család

Színmenedzsment és a PDF

Xerox Phaser 7700

Az ArchiCAD 7.0 az UCLA-n

FairPrint 2002 


Az ArchiCAD 7.0 a legnagyobb kaliforniai egyetemen


Tovább erôsíti egyetemi jelenlétét a Graphisoft vezetô termékének, az ArchiCAD 7.0-ának diák- és oktatási verzióival. Az UCLA számítógépes laboratóriuma megnégyszerezte ArchiCAD licenceinek számát, hogy Kalifornia legnagyobb egyetemének építészhallgatói újgenerációs 3D-s CAD-szoftverrel tervezhessenek.

Az ArchiCAD 7.0 a kreativitást ösztönzô, felhasználóbarát tervezôeszköz, melynek segítségével a diákok szabadon kísérletezhetnek a legkülönbözôbb építészeti koncepciókkal, tanáraik pedig a szoftverhasználat bemutatása helyett lényegesen több idôt fordíthatnak a tervezés oktatására. "Véleményem szerint az ArchiCAD a 3D-s szimuláció és a 2D-s eszközök ideális kombinációja, amelyet még azok is könnyedén képesek kezelni, akiknek nincsenek komolyabb tervezési tapasztalataik - hangsúlyozta az UCLA építészeti professzora, Mark Mack. - Ez a szoftver olyan tervezôeszköz, amellyel ugyanúgy építhetünk digitálisan, mintha egy valódi modellen dolgoznánk."

A Graphisoft szoftvere már régóta nélkülözhetetlen oktatási eszköz több mint 125 amerikai egyetemen és fôiskolán , köztük a nagy múltú Texasi A&M Egyetemen, a Harvard Design School és a Yale Egyetem Építészkarán. Világszerte jelenleg közel ezer építészkaron oktatják az ArchiCAD-et.

"A CAD-szakemberek kiképzésében szerzett többéves tapasztalatom alapján állíthatom, hogy az ArchiCAD egy egyedülállóan hatékony építészeti szoftver - mondta Eric Bobrow, a kaliforniai Bobrow Tanácsadó Csoport igazgatója, a legnagyobb észak-amerikai ArchiCAD viszonteladó cég vezetôje. - Még az új felhasználók is képesek 3D-s terveket létrehozni és tökéletesíteni, továbbá azonnal megérteni, hogy a 2D-s dokumentáció a megalkotott épületmodellbôl közvetlenül kinyerhetô."

"A mai építészhallgatók már értenek a komputerhez, és többet várnak a számítógépes tervezéstôl, mint pusztán rajzokat - mondta Chris Barron, AIA, a Graphisoft USA építészeti marketing és értékesítési elnökhelyettese. - A diákok azért szeretnek ArchiCAD-del dolgozni, mert szórakoztatóan izgalmas, 3D-ben kísérletezhetnek a legkülönbözôbb elképzelésekkel, a program úgy gondolkodik, ahogyan az építészek - és megkíméli ôket a lélekölô dokumentációs folyamatoktól."

Az UCLA-t 1919-ben a kaliforniai egyetem elsô, "Déli Karaként" hozták létre Berkeley-ben. Elôdje az 1882-ben alapított State Normal School Los Angeles-i kihelyezett kara volt. Ma már az UCLA hét egyetemet foglal magába; nagy és komplex intézmény, amely a fôiskolai és egyetemi képzés, ösztöndíjas programok, a kutatás és a köz szolgálatában áll. Az egyetem közismert az általa nyújtott kiváló akadémiai képzésrôl, több programját az ország élvonalában, néhányat a világ legjobbjai között tartják számon.A lap tetejére