E-mailCímlap

Vissza


Tesztek és eredmények

Baum már a textiliparban

A Győzelem városának ...

Virtuális világok

Itt az idő, hogy ...

Apple az NAB2001-en

A színmérés és ...

Eye-One

OSX Akták II.

Add el a Newtont ...

AppleNews 


Eye-One – Az elérhetô megoldás


Nagyszerű újdonsággal rukkolt elô a GretabMacbeth cég április elején Bostonban. Ekkor mutatták be ugyanis az új Eye-One termékcsaládot, amely kézzel fogható közelségbe hozza a színmérés, színkezelés fogalmát a kisebb felhasználók számára is. Nem titkolt szándéka volt a fejlesztôknek egy egyszerű, könnyen kezelhetô, kedvezô árú, ám mégis széleskörűen használható színkezelô rendszer megalkotása. A fejlesztésnél figyelembe vették a megcélzott piac, vagyis a kreatív stúdiók, reklámügynökségek igényeit, elvárásait. A cég mérnökei nagyszerűen oldották meg feladatukat: az Eye-One rendszer segítségével gyorsan és könnyen készíthetôk el és alkalmazhatók a különbözô bemeneti, kimeneti eszközök színprofiljai.

Az Eye-One rendszer elônye, hogy független a különbözô színatlaszoktól, szinte bármilyen forrásból képes színt definiálni, ezáltal a felhasználó felépítheti saját, egyedi referencia színpalettáját. A létrehozott palettáról azután szabadon exportálhatók a színek más népszerű grafikai alkalmazásokba (Photoshop, QuarkXPress, stb.). Az eszköz a színeket spektrális alapon írja le, amely az adott színekre jellemzô összes információt tartalmazza, ezáltal a kiválasztott szín igen pontosan kerül meghatározásra. A kapott információ azután precízen átszámítható különbözô médiumokra, megvilágítási környezetekre, úgy mint nagy formátumú nyomtatás, multimédiás alkalmazások, web. Az Eye-One támogatja az úgynevezett flat panel (sík) monitorok profiljának elkészítését, a különbözô tesztábrák visszamérési idejének felgyorsítására egy speciális lénia áll rendelkezésre, mely segítségével gyorsan és pontosan szkennelhetô vissza a kívánt tesztábra (több mint 400 mezô visszamérése kevesebb, mint 5 perc alatt).

A rendszerhez kapcsolódó Eye-One Match program minden egyes elvégzendô munkafázist lépésrôl lépésre leír, ezáltal a felhasználó a kalibráció és a profilkészítés során mindig a szükséges információt kapja, ami nagyban meggyorsítja és leegyszerűsíti a munkát. A rendszer mind PC-, mind MAC-környezetben fut, természetesen USB- csatlakozón keresztül csatlakoztatható a számítógéphez. A rendszer háromféle konfigurációban készült.

Eye-One Monitor

Speciálisan a monitor kalibrálására és annak profiljának elkészítésére lett kifejlesztve.

Eye-One Pro

Mindent tud, amit az Eye-One Monitor, plusz szolgáltatásként a készülék saját beépített fényforrással rendelkezik, ezáltal színeket lehet definiálni bármilyen forrásból.

Eye-One Pro + Eye-One Match

Komplett csomag, a monitorok mérése és a szabad színmeghatározás mellett alkalmas bemeneti és kimeneti eszközök - monitor, printer, szkenner, digitális kamera – profiljainak elkészítésére rövid idô alatt.


Tamás Tamás
Goodwill Kft.


A lap tetejére