E-mailCímlap

Vissza


Tesztek és eredmények

Baum már a textiliparban

A Győzelem városának ...

Virtuális világok

Itt az idő, hogy ...

Apple az NAB2001-en

A színmérés és ...

Eye-One

OSX Akták II.

Add el a Newtont ...

AppleNews 


Add el a Newtont vagy más kütyüdet, s kapsz egy százast az új Edge-edhez!


Por lepi a régi Newton Message Pad-edet vagy levélnehezékként használod a Pilot 1000-esedet? A Visor Palmtop eszközök gyártója, a Handspring Inc. ma nagy kiárusítási akciót jelentett be. A társaság most „bármely kézi számítógépet” 100 dollár értékben beszámít, ha megvesszük a Handspring legújabb PDA-ját (palmtop digital assistant – digitális kézi számítógépes asszisztens). Ha már van Visorunk, átpasszolhatjuk egyik családtagunknak vagy barátunknak, és ugyanúgy 100 dollár kedvezményben részesülünk.

A Handheld kiárusítási csereakciója minden gépre érvényes, amely Palm OS, Windows CE vagy Symbian operációs rendszert használ. Így érintett minden Apple Newton, Sharp, Psion és Casio kézi komputer. A Handspring bejelentése szerint a United Datatech Distributors végzi el a begyűjtött készülékek újra hasznosítását, illetve környezetbarát megsemmisítését.

A 399 dolláros Visor Edge a Handspring válasza a Palm Vx és M500 modelljeire. Ez a rendkívül vékony monochrom kézi számítógép beépített újratölthetô akkumulátort is tartalmaz, s a teljesítménye és a tulajdonságai megegyeznek a Visor Platinum képességeivel. Az Edge vékony fémházban kapott helyet, s háromféle színben kapható: ezüst, kék és piros tokban. A Palm OS 3.5.2H2 operációs rendszerrel működô gép lecsatolható Spring boardslot segítségével olyan perifériákhoz kapcsolható, mint mobiltelefonok, digitális fényképezôgépek, MP3 lejátszók és más hasonló eszközök. Az Edge kompatibilis minden olyan létezô Springboard modullal, amely támogatja a Palm OS 3.5-ös rendszert.

Colligan, a Handspring elnökhelyettese szerint a társaság „az akció elsô napjától” pozitív visszajelzéseket kapott a régi kézi számítógépeket újabbra cserélni kívánó fogyasztóitól.

„Úgy véljük, ez az akció egyrészt hűségjutalom a Visor régi vásárlóinak, akik ezzel lehetôséget kapnak, hogy Visor Edge-re upgrade-eljenek, ugyanakkor erôs ösztönzést jelent azoknak, akik már vásároltak valamilyen kézi számítógépet, hogy kipróbáljanak egy korszerűbb típust” – mondta Colligan.

Az akció promóciós honlapja június 8-tól volt olvasható a Handspring site-ján, s aki idejében (július 1-jéig) ellátogatott a New York-i TECHXNY vásárra (melyet korábban PC Expo néven ismerhettünk), a helyszínen élhetett az akció kínálta lehetôséggel.


Peter Cohen


A lap tetejére