Friss hírek

A teljes hír elolvasásához kattints az adott hír címére!
FCPUG (HU) Road Show*

Final Cut Pro User Group (Magyarország)

Nyolcadikán tartotta meg a magyar (HU) Final Cut Pro User Group (FCPUG) első rendezvényét (Road Show). A rendezvény fő támogatója és helyadója a MacAcademia volt, nem véletlenül, ez az oktatásban érdekelt Apple viszonteladó Final Cut Pro oktatást is szervez.

FCPUG, Vincent Tambou, Apple

Vincent Tambou, az Apple IT szakembere épp felkészül 20 perces előadására az FCPUG első rendezvényén.

Az első előadó az Apple épp erre járó IT-szakembere, Vincent Tambou volt. Kelet-Európára, Közel-Keletre és Észak Afrikára az Apple két IT-menedzsert rendelt állománytáblája szerint. Az Apcomnál a napokban IT-oktatást tartanak, így vált az Apple számára lehetővé, hogy ilyen magas szinten köszöntse az önerős szerveződésként létrejött FCPUG-ot. Amely az első szakmai UG Európa ezen a felén. A történetírás kedvéért jegyezzük fel, hogy a három alapító (Árvai Misi, Kazári Gyula és Bezdan Zsolt) a beszeljukmac.com szájton talált egymásra, majd a beszélgetésük iChaten, Skype-on és más vidám kommunikációs eszközökön bonyolódott, lévén a FCPUG az Antwerpen-Cegléd-Moszkva háromszögben fogant.

Árvai Misi (balra) és Kazári Gyula (jobbra)

Árvai Misi (balra) és Kazári Gyula (jobbra), az FCPUG (HU) két alapító a háromból.

A következő előadást - mindjárt kettőt is - Vadim Viktorov (Final Cut Server Apple Mentor Trainer) tartotta. Nem csak beszélt a Final Cut Szerver alkalmazásról, de azt élőben be is mutatta. Az előadását oroszról magyarra az FCPUG egyik alapítója, Bezdan Zsolt (Apple Master Pro FCS, Apple Certifed Pro FCSvr, Apple Certifed Pro Shake) fordította.

Bezdan Zsolt (FCPUG) beszélget Krajcár Péterrel (Apcom Pro Business Development Manager, Sales Trainer

Krajcár Péterrel (Apcom Pro Business Development Manager, Sales Trainer) beszélget Bezdan Zsolt (FCPUG)

Az előadók sorában láttuk még a hazai disztribúció volt Pro felelősét, Pintér Józsefet, a Media Networks képviseletében. A rendezvény előadásai nem általánosságokról, elméletekről szóltak - kivéve talán az Apple nyitó előadását -, hanem konkrét esetekről, megoldásokról. Erre jó példa az Adobe, ahonnan Kulcsár Arthur mutatta be, miként lehet az Automatic Duck, egyébként ingyenes, szkriptjével átlépni az After Effectsbe FCP-ből, XML használatával. Szalkai Péter a Systran Digital Picturestől, amely neve ellenére magyar vállalkozás, igazi magyar megoldásokról szólt, amikor a pénzhiányt ötletek és vidám megoldások hidalják át
   A UG első rendezvényét a majdnem ötven résztvevő sikeresnek, hasznosnak találta - sok szakmabeli találkozott össze, de akadtak olyanok is, akik már évek óta cseteltek egymással, de csak itt találkoztak személyesen. A UG tehát sikeresen megalakult, a jövőre nézve hatalmas terveket álmodtak meg a vezetők - amelyből már idén is valóra válhat jó néhány. Az Almalap mindenképp arra tippelne, hogy az új FCP megjelenését követően biztos újra nagy nyilvánosság elé lép majd az FCPUG, amelynek az Almalap a maga módján marad továbbra is lelkes támogatója (bár képességei az iMovie-t nem haladják meg).

* A Gonosz Almalap imádja az ilyen címeket!

Ferenczy Gábor


A lap tetejére


Hirdetés