Hirdetés

.MAC HELYETT MOBILEME


MobileMe lett a .Mac szolgáltatásból. A .Mac, azaz MobileMe az Apple tárhely-, mail-, és web-szolgáltatás összefoglaló neve, amely éves előfizetési díj fejében használható. Előfizetni lehet a neten át, de a MobileMe megvásárolható a kedvenc viszonteladódnál is. Az éves díj elsőre húzós, nettó 23eFt. Tudjuk, van netes ingyenes mail, netes ingyenes tárhely, fényképeket fel lehet tölteni bárhová...

Miért gondoljuk mégis azt, hogy érdemes MobileMe taggá lenni?
A .Mac alatt az első - és adu ász - érv az volt, hogy így @mac.com végű e-mailed lehet, ez most már nem igaz, @me.com ami elérhető. A neten át Macről, pécéről és iPod touchról vagy akár iPhone-ról is elérheted a leveleidet, a MobileMe követi, bármelyik eszközön is végzel levelezési műveletet. Ha törölsz a Macen a Mailben egy levelet, akkor az az iPod touch/iPhone levelezésben is törölt lesz.

Almalap .Mac Mobile Me magyarAz Apple web-szolgáltatásának neve .Macröl Mobile Me-re (Mozgass Meg!) változott (QuickTime, 640x360, 7:28, 60,2MB) Letöltöm! A második MobileMe alkalmazás az Address Book, a Maces Address Book netes párja. Az adatszinkronizációba az iPod touch/iPhone is bekapcsolódik. Az adategyeztetésre nem nekünk kell nógatni az eszközöket, az automatikusan, a háttérben megtörténik.

Ahogy megesik ez az iCal naptárak kezelése során is. Amit az egyik eszközön változtatsz, az lesz a többin is látható. Mivel az adatfrissítés nem rajtunk múlik, így biztos, hogy napra készek leszünk.

A hasonló tudású, de ingyenes szolgáltatások és a fizetős MobileMe között az a különbség, hogy a MobileMe használatához semmit sem kell tennünk vagy tudnunk - na jó, igen keveset érdemes. De amíg az ingyenes lehetőségek számítástechnikai gurut kívánnak, addig a MobileMe használathoz elég felhasználónak lenni.

A MobileMe 20GB tárhelyet ad a neten, amit a Macről vagy pécéről is elérünk - adott beállítás mellett a Macen a MobileMe virtuális merevlemezként jelenik meg, az adatotkat a háttérben szinkronizálja. Erre a tárhelyre kerülnek fel az iWebes honlapunk - egy kattintással.

Az ingyenes megoldásnál a regisztráción túl kell egy ftp program, jelszavak ismerete... A tárhelyre kerülnek fel a megosztott iPhoto képgalériák, a megosztott iMovie videók is - ezek feltöltése, kell-e mondanom (kórus: nem!), szintén egy kattintás.

A MobileMe-re váltás nem ment símán, de mostanra minden szolgáltatás hibátlanul működik. Az említett éves díjnak létezik egy családoknak szánt kedvezményes változata is, amely öt önálló előfizetést jelent nettó 42eFt-ért, ami fejenként kicsivel több, mint 8eFt. A MobileMe az itt írtaknál is többre képes, sugalljuk a 60 napos, ingyenes próba-regisztrálást.FeGa
 

A lap tetejére


Célzatlan írásaink