Hirdetés
Tovább fut a Nike
A Nike és az Apple tovább építi az iPod és edzô-cipô házasságot. A körbe bekerült iPod touch és iPhone már alkalmas tájfutás, helymeghatározás és on-line adatcserére is.

Play Touch Game
A Play Touch Games olyan netes játékokat kínál, amelyeket iPod touchra vagy iPhone-ra optimalizáltak.

Egymillió Parallels
Eladták az egymilliomodik Parallels Desktop programot is, ez az alkalmazás a Boot Camp és a VMWare konkurense. A nevezettek segítségével a Macen Windows oprendszer futtatható.

Jön a Fônök!
A U2 után az Apple - állítólag - Bruce Springsteenes iPod kiadására készül. Persze írtunk mi már pletyus alapján Yellow Submarine iPodról is.

Guitar Hero III
Az Aspyr frissítést tett közzé a Guitar Hero III Legends of rock játékprogramjához, a frissítés ingyen letölthetô.

VMWare 2.0
A VMWare Fusion 2.0 béta változata ingyen letölthetô. Ez a szoftver is lehetôvé teszi a WIndows futtatását Macen, ahogy az Apple Boot Campje és a Parallels. A VMWare 1.1.2 verziója már együttmuködik a Time Machine- nel.

SecondGear
A SecondGear oldaláról letölthetô a Today nevu iCal és Mail adatokkal dolgozó kis alkalmazás. Aki utálja, hogy az iCal beteríti a képernyôjét, az ne habozzon.

OpenOffice 3
Megjelent az OpenOffice 3 béta változata, ami biztos nem hibátlan, ezért béta. Ez már Mac OS X Intelre optimalizált verzió.
A lap tetejére


Japán ötlet
Japánban a posták gyujtik a használt printer cartridgeket.Jó nekik és a japánoknak is.

PA Semiconductors
Az Apple 278 millió dollárért - úgy 45 milliárd forintért - megvette a PA Semiconductorst, egy félvezetô gyárat. A félvezetô gyujtôneve a chipeknek, prociknak, memóriáknak, tokozott áramköröknek. A PA-t az a fickó alapította, aki a hajdani jó nevu Digital Equipmentnél kifejlesztette a Strongarm procit, amelyet számos PDA használ, használt. Az Apple szokásához híven nem nyilatkozott a céljairól mondván, gyakran megesik vele, hogy vesz egy kisebb céget. A vásárlás szépsége, hogy a PA licenceli a Power utasításkódokat az IBM-tôl, a Power kódokat használó procik pedig PowerPC kompantibilisek. A Macintosh gépekben az Intel elôtt PowerPC processzorok voltak. A PA chipjei kis fogyasztásúak, tehát iPodba, iPhone-ba valók. Az iPod és iPhone processzor szállítói címére a Samsung és az Intel is erôsen pályázik. Bár a hazai pálya várhatóan az Apple-nél is lejtôs. ráadásul az Apple szereti a fejlesztés összes összetevôjét kézbe tartani. Ám lehet, hogy a Pentagon megvétózza a felvásárlást nemzetbiztonsági okok miatt. A 64-bites, két-magos chipet gyártó PA tíz szigorúan titkos eszközhöz ad el évi 70000 processzort, a vevôk közt olyan fegyvergyártó nagyágyúk találhatók, mint a Lockhead Martin vagy a Raytheon.

Firefox 3 béta
A Firefox 3 újabb, de még mindig nem végleges verziója tölthetô le.

Célzatlan írások