Hirdetés

Majoros Miklós, az Apple új hazai vezetője

Majoros Miklós, az Apple képviselet vezetője

Majoros Miklós, a képviselet vezetôje

Még csak néhány hét telt el azóta, hogy csatlakoztam a hazai Apple képviselethez mint vezető, de már úgy érzem mintha évek óta a csapat tagja lennék.

Csapat, írom, mert rendkívüli emberek alkotják a kis csapatot, akik a hazai Apple képviseletét látják el. Feladatunk nem egyszerű, mert egy olyan céget képviselünk, amely sokkal gyorsabban nő az IT világban, mint versenytársai.

Először is köszönöm azt a rengeteg jókívánságot ötletet és építő jellegű kritikát, amit kaptam tőletek. (Tőletek, írom, mert meg sem fordul a fejemben, hogy nem tegeződünk) Mint talán tudjátok, egy olyan nagy múlttal rendelkező multitól jövök, ami komoly hagyományokkal rendelkezik, és igen komoly cégkultúrája van.

Saját példámon szeretném nektek bemutatni, hogy miként gondolkozhat egy átlagos Apple felhasználó, rajongó. Rajongó, hiszen a brand olyan erős, hogy nincs középút, vagy rajonganak érte, vagy utálják. Rajonganak úgy, hogy szinte bármit hajlandók megtenni szeretett gyártójukért, vagy hallani sem akarnak róla. Szerencsére azok, akik hallani sem akarnak az Apple-ről, előbb-utóbb találkoznak valamilyen formában vele. Talán gyerekük kezdi el lelkesen használni az iPodot, vagy hétvégi bevásárlás alatt véletlenül meglátják az első MacBookot.

Saját történetem is hasonló. Az elsők között voltam, akik iPodot vettek (első generációst!). Lenyűgözött a könnyű használhatósága, zseniálisnak találtam a kezelő felületét. Egyszerűen azt tudta, amit vártam tőle, se többet, se kevesebbet. Formája, dizájnja pedig egyszerűen elképesztett szépségével. Természetes következményként elkezdtem használni az iTunest, hiszen ez a szoftver ingyen kínálta azt, amit hasonló társai csak bonyolultan, fizető plug-in-ek megvásárlásával kínáltak, az MP3 formátumba való zene digitalizálást. Azt hiszem, itt kezdődött... Mármint az összes CD-m digitalizálása, később pedig az élő rádió hallgatás az iTuneson keresztül. Ma már a nem cserélek CD-t, több hétnyi zenét játszik le a HiFi rendszeremre csatlakoztatott iPod.

Szóval: iPod majd iTunes
Valamikor tavaly, "viccből" fel installáltam a Safari böngésző próba változatát. Kipróbáltam, szépen fent maradt... (Húú de gyors...)

Valamikor ősszel, kezdem el nézegetni a Mac közösség lapjait. Kívülállóként teljesen meglepett az a közösségi érzés, ami fórumokból áradt. Mindenki önzetlenül akart segíteni a másiknak. Percenként frissültek a hírek, érkeztek a jó tanácsok.

És akkor megvettem életem első MacBookját. Nagyjából egy perc alatt meggyőztek arról hogy, ne a legkisebb verziót vegyem meg, hanem a középsőt. Szerencsére az én gépem már az új OS X, a Leopárd operációs rendszerrel érkezett. Teljesen el voltam ájulva attól, hogy maga az oprendszer milyen lehetőségeket kínál.

Innen már egyen út vezet a mai pillanatig.
Én tudom, milyen egy nyomtatót installálni MÁS gépekre. (Órák, miközben az operációs rendszer végigdolgoztatja szegény felhasználót. Kapcsold be, húzd ki, dugd be, indítsd újra, kapcsold ki, dugd rá .)

Na, az első meglepetés az volt, hogy nincs meglepetés, egyszerűen működik, nyomtat és jé, a "tintaszín" kijelzést is tudja! Rengeteg segítséget kaptam a fórumokon, láthatóan ez a dolog itt jól működik, annak ellenére, hogy a hivatalos honlapunk "picit" gyengélkedik.

Többen kérdezték, milyen változásokat, változtatásokat tervezek. A válasz nagyon egyszerű és magától értetődő, megtartani azt, ami működik, megváltoztatni azt, ami nem. Higgyétek el, ami nem működik, annak nem az az oka, hogy nem akartuk megváltoztatni. Talán nem sikerült elsőre jól, megpróbáljuk még egyszer.

Aktuális híreink még, hogy májusban megérkeztek az első új iMacek, a "régi" modellekre nagy sikerű akciót hirdettünk. Raktárról szállítjuk a MacBook Aireket, most akcióban 120GB ajándék külső merevlemezzel.

És nem árulok el nagy titkot azzal, hogy csapatunk gőzerővel dolgozik a iWorks és az iLife magyarításán.


Üdvözlettel,
Miklós
 

A lap tetejére


Célzatlan írásaink