Hirdetés
INGYEN WI-FI TIZED
Egy felmérés szerint minden tizedik wi-fi router szabad, azaz jelszóval nem védett.

ROLLING STONES - iPOD
A Rolling Stones iPodokat használt legutóbbi turnéja során, méghozzá nem is egy célra. Egyrészt a zenék egy része playbackként iPodról érkezett, másrészt a készülô koncert film napi forgatásai felkerültek a tagok iPodjára, hogy visszanézzék. Mick Jagger az egyik legkorábbi iPod használó, az elsô iPod kibocsátási napon vett egyet magának. Most az Lickturné mind a 40 koncertjét felvették és feltették az iPodjára, hogy azonnal visszanézhesse, mi az, amin még tudna javítani - hiába, nehéz kielégítôen végezni a melót. A Variety-nek adott interjújában azt is elmondta Jagger, hogy a legutolsó albumokon néhány rész GarageBanddel készült.

GRACENOTE
A Sony felvásárolta a Gracenote céget. A Gracenote az iTunes használókkal áll kapcsolatban, a tudtunkon kívül is. A Gracenote adatbázisa az, amelynek alapján az iTunes beazonosítja a zeneszámokat.

iTMS: ÖT ÉV
Öt éve nyitott kaput az iTunes Music Store. A nyitás napján negyedmillió dalt adtak el, öt nap alatt már egymilliót. 2003-ban, amikor az iTunes Windowsos változata is megjelent, és így a pécések is vásárolhatók, a forgalom jelentôsen megugrott, már három naponként értékesítettek egy millió dalt. Aztán átrohantunk az egymilliárd, a két- és a három milliárdos vonalon is. Jelenleg az Apple piacrészesedése a netes zeneértékesítésben 70 százalék körüli. A legnagyobb forgalmú nap december 25-e, karácsony napja. Ugyanis az újonnan kapott iPodokra és iPhone-okra ekkor vásárolják a neten át a kedvenc zenét a boldog tulajdonosok.

ANGOL iPOD KALÓZOK
Az Apple 11 angol Apple viszonteladót szólított fel levélben arra, hogy csak az angol Appletôl vásárolt iPodot forgalmazzon. A piszkos tizenegy ugyanis az angol hivatalos beszerzési árnál olcsóbban, Amerikában vásárolt iPodot is forgalmazott. Az Apple a viszonteladói státusz felmondását helyezte kilátásba, ha a cégek nem változtatnak a gyakorlatukon.

iPHONE 2
Az egyik tajvani gyártóról kiderült,hogy júniusra készen áll 3 millió második generációs iPhone legyártására, az év végéig pedig 25 millió iPhone gyártására. Ez lehet az az iPhone, amelyik 3G-s lesz, és talán, véletlenül még itthon is lehet majd hivatalosan kapni.

iPOD-WURLITZER
A Vodafone egy csomagban elnyerte tíz országban az iPhone forgalmazási jogát: Ausztrália, Csehország, Dél-Afrika, Egyiptom, Görögország, Olaszország,India, Portugália, Törökország és Új-Zéland.

iTUNES NÖVEKEDÉS
Az Instat szerint 2012-re az iTunes letöltések adják majd az összes zeneeladás negyedét. Jelenleg a teljes netes értékesítés 10-13 százalék körüli része az összes eladásnak, ezen belül az iTunes valahol 70-80százalékon áll.A lap tetejére


EU: iPOD ADÓT!
A minden iPod vásárlót alapból tolvajnak minôsítô Artisjus matricához hasonló bélyeggel és természetesen adóval készül az Európai Unió ellátni a Maceket és minden más szórakoztató elektronikai eszközt. Jelenleg az EU 27 országa közül 22-ben vetnek ki adót a szórakoztató elektronikai termékekre vagy egy részükre, az EU szándéka ezek egységesítése. Ebben, az Európa- színtu egységességben partnerre találtak a legnagyobb gyártók, a Motorola, a Nokia és az Apple vezetésében is. A cégek számára ugyanis kaotikussá teszi az európai piacot az, hogy egymástól tíz kilométerre lévô boltokban ugyan annak a terméknek az ára akár 15-20 százalékkal is eltérhet köszönhetôen az államok eltérô adókivetési gyakorlatától. Ausztriában például az iPodotnem sújtja a nálunk ArtisJus néven ismert csapás, ezért ott az iPod 160GB 66 ezer forintnyi euró adók nélkül, nálunk pedig 80 ezer.
KÍNA? NEM: OROSZORSZÁG!
Eddig azt hittük, Kína az igazi bôvülési lehetôség helyszíne.Hát nem. Oroszország az. Egyes becslések szerint csak Moszkvában fél millió kikódolt iPhone tulajdonos rohangál. Ahogy ezt egy nevét elhallgató iPhone-os mondta, az oroszok imádnak mindent, ami tiltott.
iPOD AZ AUTÓKBAN
Egy felmérés most számokkal támasztotta alá, amit régóta éreztünk: az autók CD-lejátszói halálra vannak ítélve, a gépkocsi gyártók az iPod és más mp3 lejátszókra koncentrálnak.
MEN'S HEALTH
A Men's Health, azaz Férfiak Egészsége magazin a házi edzés és testkarbantartó videóit iPodra és iPhone-ra optimalizálva is elérhetôvé teszi azok számára, akik nem magányosan a villájuk pincéjében kialakított edzôteremben szeretnék elvégezni a gyakorlatokat.
STARTEKPHONE
Az iPhone egy szoftver segítségével trikóderré alakítható - bár ez csak a látványra igaz, a muködésre nem.
LÉGI HÍREK
Az Air New Zealand 13 Airbus A320-asát alakította át a legnagyobb iPod kiegészítôvé. Az utasok csatlakoztathatják az iPodjukat, iPhone-jukat a gép rendszeréhez, és a fejtámlába épített monitoron játszhatják vissza a filmeket, nézhetnek képeket. A gép vezérlését nem tudják átvenni.
A Singapore Airlines is iPod és iPhone elérhetôvé tette az összes üzleti osztályon utazó utasa számára az Airbusos gépeket. A lejátszást, visszanézést a rendszer automatikusan leállítja, amikor a kapitány vagy a légi utaskísérô szól az utasokhoz.
iPHONE ELADÁSOK
Kedvenc elemzônk, a Piper Jaffraynél dolgozó Gene Munster elvégezte az iPhone értékesítéssel kapcsolatos összegzést. E szerint ma már 46 szolgáltató kínálja az iPhone-t 42 ország 575 millió potenciális vásárlójának. Így már reális a terv, mely szerint idén 12,9 millió iPhone-t akar az Apple eladni - ez egyébként azt jelenti, hogy minden 30. embernek iPhone lesz a kezében - az említett országokban. Hivatalosan. Jövôre 45 millió iPhone eladása a terv.
APPLE-KONZOL?
Egy szakújság szerint az Apple rövidesen belép a konzol-piacra is, az Industry Standard szerint ez lenne a logikus lépés a számítógép-iPod-iPhone útvonalon haladó vállalat számára.
SIKERES 802.11N-ES
Az Apple termékei egymást húzzák - felfelé. Az Airport, az Apple wi-fi routerei a 802.11n piac 10,6 százalékát birtokolják. Ez a részarány bizonyára nôni fog, mert az Airportok,ideértve a két Time Capsule-t is, már hónapok óta a legkelendôbb öt 802.11n-es wifi routerek között vannak.

iPod, iTunes, iPhone