Hirdetés
MagSafe újratervezve
Az Apple újratervezi a MagSafe csatlakozót. Ez az apró mágnesesen tapadó megoldás segít abban, hogy a MacBook Pro gépeket ne lehessen a tápkábelbe akadva magunkkal rántani. A rántás hatására a mágnes enged, a tápkábel kiesik a gépből.
iTunes magyarul
A Machonosit.hu csapata elvégezte a Maces iTunes 7.4.2 honosítását is, amely értelemszerűen nem hivatalos, így mindenki a saját felelősségére cselekszik
Játékfejlesztés
Az amatőr és fél-profi játékfejlesztők számára adott adta ki programfejlesztő rendszerének, a Unity-nek második verzióját az azonos nevű cég. Akiben feltámadt az érdeklődés, ne legyen rest, 30 napos próbaverzió tölthető le az alkalmazásból. A programban találunk felszín-formázási eszközt, netes-játék támogatást, OpenGL támogatást - tehát valóban nem kis pályás eszközről van szó. A 30 napos verzió 200 dollárért tovább él, a teljes, multi- és netes-fejlesztő környezetes 1500 dollárért vásárolható meg.A lap tetejére


Veszélyes Illustrator CS3
Kicsit meglepő, de az Illustrator CS3-hoz adott ki biztonsági frissítést az Adobe. A gond egyes png és bmp kiterjesztésű állományok megnyitásakor jelentkezett. Gondosan tervezett állományok esetén a program olyan hibára fut, ami lehetővé teszi az ilyen állományokba csomagolt kódok, programok futtatását - ami, ugye, nem jó.
Felül erős
A számokkal, statisztikával minden megoldható - jöjjön hát egy Apple számára roppant kedvező. Az egyik amerikai elemző cég ár alapján osztotta fel a mobil számítógépek piacát öt egyenlő számosságú részre. A felső - azaz legdrágább árkategóriában - az Apple részesedése 29 százalék, három éve csak 8 százalék volt. Ha a vásárlásokból kivesszük az üzleti célra használt gépeket - azaz marad az oktatás és a szórakozás, akkor a részesedés aránya eléri a 46 százalékot ebben az ötödben. Az Apple épp ilyen adatok ismeretében nem kezd árcsökkentő versenybe a prémium kategóriás gépeinél, hiszen a számok azt mutatják, hogy piacrészesedése dinamikusan nő - és tegyük hozzá, ebben a kategóriában a legmagasabb az árrés is.

Céltalan írások