Hirdetés
Anglia: O2
November másodikán az O2 szolgáltató kezdi meg az Apple iPhone forgalmazást Nagy-Britanniában. A 8GB-os készülék ára áfával 100 ezer magyar forint alatt lesz - biztos nincs rajta Artisjus matrica.
Németország: T-Mobile
Egy héttel később, november 9-én Németországban debütál az iPhone, a forgalmazást a T-Rex helyi képviselete, a német T-Mobile nyerte el.
Franciaország: Orange
Franciaországban az Orange cég fogja forgalmazni az iPhone-t, a bevezetés időpontja egyenlőre ismeretlen.
A Nokia üdvölete
Az iPhone megjelenését a telefon gyártók nem nézik ölbe tett kézzel. A Nokia két hirdetési kampányba is belefogott, a szlogenek - "A telefonok mindenre nyitottak" és "A legjobb eszköznek nincsenek korlátai" - direkt utalások az iPhone-ok zárt rendszerére.
podtéka
Egy amerikai vállalat olyan kioszkokat tervez felállítani a nagy bevásárlóközpontokban, ahol az iPodra és iPhone-ra videókat tölthetnénk le - természetesen pénzért. Ez lenne a videotéka utóda?
STARBUCKS ÉS iTMS
A Starbucks kávézó-hálózat az Apple-lel szorosabb kapcsolatokra tör - ennek első jele volt, amikor az iPhone bemutatása során Jobs San Franciso Google-s térképén a helyi Starbucks kávézókat jelenítette meg, majd rákattintva az elsőre, az iPhone azt azonnal tárcsázta. A bejelentkező hölgytől Jobs 4000 fő részére rendelt kávét - a túl oldali döbbent csendet aztán a rendelés lemondásával oldotta fel. (Jobs egyébként rutinos és régi telefonbetyár, az Apple társ alapítójával, Steve Wozniakkal együtt egyetemistaként állítólag még Vatikánt is felhívták az akkori amerikai nemzetbiztonsági tanácsadónak kiadva magukat - a legenda szerint fel is ébresztették a kedvükért a szunyókáló VI. Pál pápát.) A Starbucks akciójában 50 millió dollárnyi Music Store utalványt osztanak szét - Amerikában, a legközelebbi bécsi Starbucks sincs játékban.A lap tetejére


NANO VERSUS TOUCH
A jó nevű Toys'r'us közzétette a karácsonyi kívánságlistát. Ezen az iPod nano lekerült az első helyről - mert az iPod touch letolta onnan.
VIRGIN DIGITAL VÉG
A média előszeretettel címkézi a Music Store-t véreskezűnek, vagy egyszerűen gyilkosnak akkor, amikor valamelyik konkurens bejelenti, hogy felhagy a netes zeneértékesítéssel. Így a véreskezű Music Store megint gyilkolt, az áldozat a Virgin Digital. A bezárás napja egybeesik az iPod touch angliai forgalmazásának megkezdésével. A felhasználóknak küldött helyzetmagyarázó, megértést kérő levélre az egyik bloger válaszolt kegyetlenül és frappánsan. Szerinte nem annak kell örülni, hogy megszűnt a Virgin Digital, hanem azért illene bosszúsnak lenni, hogy egyáltalán létrehozták.
EyeTV - iPOD - iPHONE
Az Elgato frissítette az EyeTV nevű programját. Az iPhone és iPod touch használók a lokális wi-fi hálózaton keresztül kapcsolatba léphetnek az alkalmazással, amely mozgókép anyagok áttöltését, keresését kínálja. Hasznos szolgáltatás, hogy adott, Macen nézett műsor rögzíthető az Eye- TV-vel, majd a rögzítés után az - ha kértük - automatikusan áttöltődik az iPhone-ra. Az EyeTV megoldás lehet azoknak is, akik valamiért nem akarják az iTunest használni.
TOUCH FRISSÍTÉS
Az Apple máris frissítette az iPod touch szoftverét, a letöltés az iTunes kapcsolaton át történik meg. A 150 megás update egyébként kezeli a sötét kijelző problémáját is. Egyes esetekben a kijelző fényereje annyira gyenge volt, hogy nem látszódott rajta szinte semmi. Az Apple először nem nyilatkozott a problémával kapcsolatban, majd azt elismert és most ... ügyesen megoldotta.
EDZ TOUCHON!
Egy sajtótájékoztatón feltett kérdésre válaszolva Jobs az iPod touchot az iPhone tréning eszközének nevezte - aki iPhone-t akar használni, az az iPod touchon sajátíthatja el a két ujjazás technikáját.

iPod, iTunes, iPhone