Hirdetés

[RED] iPod

A fejlett világ permanens lelkifurdalást érez a harmadik világ iránt, különösen el tudunk érzékenyülni a vacsora asztal mellett, ha csont és bőr asszonyok kergetik a legyeket alig lélegző gyerekük fejéről.

Számtalan alapítvány és szervezet küzd a szegénység, az éhezés és a betegségek visszaszorításáért, az ő számosságukat talán csak a fegyverszállításban, nyersanyag felvásárlásban érdekelt cégek számossága haladja meg.

A HIV ellen küzdő számtalan kezdeményezés egyike a [RED], magyarul Vörös, amelynek egyik megszemélyesítője a U2 énekese, Bono. Bono pedig többször kölcsönözte már arcát, hangját és nevét az Apple-nek és Steve Jobsnak - persze nem ingyen, bérmentve -, elég csak a U2 iPod több változatára utalnunk. A "ha te segítesz nekem, akkor én is segítek neked" elv alapján az Apple is a [RED], támogató közé lépett, íz új, 4GB-os nano vörös színű verziójából származó bevétel 4 százalékával támogatja a [RED],-et, minden vörös színű eladott nano 249 dolláros árából tíz dollár került a [RED], számlájára.

A [RED], akciói hasonlóak, a gyártó cég adott termékeinek nem változik az ára, csupán a bevétel egy része a [RED], számlájára kerül. Az eddig 20 millió dollárt gyűjtő alap bevételeinek megsokszorozását reméli az Apple iPodjától. Itthon - az eddigi hírek szerint - a piros iPod nem lesz kapható.


A lap tetejére


iPod és iTunes írások, 2006