E-mail
 

.Mac fejlesztés


Az Apple bemutatta a .Mac online szolgáltatás legújabb, továbbfejlesztett változatát, mely a Mac hagyományos egyszerűségét és eleganciáját az Internet szabványokban rejlő erejével ötvözi, hogy a személyes információk, képek és videók megosztása, az ismerősök közötti kommunikáció minél egyszerűbb legyen.

Az új szolgáltatások között olyan innovatív lehetőségek jelennek meg, mint a .Mac Groups, mely lehetővé teszi egyéni csoportok, közösségek kialakítását; továbbfejlesztett .Mac Backup adatmentési rendszer; illetve összesen négyszeresére növelt iDisk és e-mail tárkapacitás.

"A .Mac azt az egyszerű és elegáns on-line szolgáltatást kínálja, mely joggal várható az Apple termékektől," mondta Rob Schoeben, az Apple megoldások fejlesztéséért felelős marketing-alelnöke. "A leggyakrabban használt iLife szoftvereket az Internethez kapcsolva a .Mac felhasználók a kommunikáció még izgalmasabb módjait fedezhetik fel."

A legfontosabb .Mac újdonságok:

  • .Mac Groups: A .Mac előfizetők most már saját on-line közösségeket hozhatnak létre, melynek segítségével könnyedén oszthatják meg anyagaikat, tehetik hatékonnyá csoportos kommunikációjukat. A .Mac csoportok tagjai egyetlen közös címen keresztül küldhetnek üzeneteket a csoport minden tagjának, illetve közös iDisk tárterületet és iCal naptárat használhatnak.
  • Backup 3: Az alapoktól újratervezett .Mac Backup egyszerűbb beállítást, gyorsabb és akár önműködő mentéseket tesz lehetővé. Az új szolgáltatások között megjelent az iLife anyagok, a saját Home könyvtár és más fontos Mac OS X elemek mentésének lehetősége. A beépített Mac OS X "Tiger" Spotlight kereső segít a biztonságos tárolásra érdemes anyagok keresésében; a fokozatos mentési algoritmus pedig a mentési idő és a tárterület- igény csökkentésében.
  • Megnövelt tárterület: .Mac előfizetők számára már a korábbi kapacitás négyszerese, összesen 1 GB tárterület áll rendelkezésre a levelek és más dokumentumok tárolására, míg a .Mac Family Pack vásárlói már 2 GB területtel gazdálkodhatnak.
  • Francia és német felület: Az eddigi angol és japán nyelvű felhasználói felület mellett már francia és német nyelven is használható a teljes .Mac rendszer.
Az új szolgáltatások mellett a .Mac továbbra is kínálja a bevált HomePage programot az egyszerűen csábító személyes webhely létrehozásához; az iDisk virtuális tárterületet, mely bárhonnan hozzáférhető; a .Mac Sync mechanizmust, melynek segítségével bármely Mac OS X rendszerről elérhetők a személyes beállítások, naptár és címtár; a hirdetésektől mentes .Mac Mail levelezőrendszer; valamint az Apple szoftverek megismerését segítő Learning Center.A lap tetejére