E-mail
 

A dizájn győzelme az új iMac G5?


"Az Apple új iMac G5-je egy óvatosan megfontolt design döntés eredménye, amely a Machasználók bizonyos hányadát igencsak meg fogja hökkenteni, de mindenképp maga a gyôzelem.”- írta Steve Jack a MacDailyNews Vélemények rovatában.

Ez a gyôzelem az iPod sokatmondó külsejének köszönhetô. Az nem véletlen egybeesés, hogy az Apple honlapján az iMac G5 az iPod mellett a következô felirattal látható: ”Íme egy újdonság az iPod alkotóitól: az iMac G5”.

Úgy tűnik, hogy az ”iPod Halo” effektus működik. Az Apple Retail Stores forgalma egyre inkább nô és az áruházak egyre jobban elterjednek a világban. Az iPod kábítóan néz ki, biztonságosan a kis bölcsôjében, az új iMac mellett. A Windows iTunes használói és az iPod tulajdonosok hosszú idô eltelte óta megint ránéznek az Apple-re és az új iMac G5 külseje biztosítja ôket arról, hogy nagyon kellemes az, amit látnak.

Az Apple egyszerűen nagyon ötletes volt ezzel a designnal, mivel azt szeretnék, ha ez a gép a Windows iPod használói számára egy híd lenne, amelyen keresztül eljutnak a Mac OS X-hez. Megjegyeznénk, hogy az eMac design már hasonlóképpen működik. Hasonlóan az iPodhoz, a külsô design megtartásával az új iMac G5 a látványával közvetíti azt, hogy ô ugyanolyan fantasztikus, élvezetesen, könnyen és egyszerűen használható lesz, mint az iPod. Az Apple felhalmozza az ”iPod Halo effektus” ragyogását, hogy azt az új iMac G5-ön is kiaknázza.

Az Apple hajórakománynak megfelelô mennyiségű iMac G5-t adhatna el, de, mint általában, az árával kapcsolatos küzdelem lesz a kulcskérdés. Az induló ár 1,299 dollár (netto: 296.2eFt). A nagy kérdés az, hogy a Windows iPod tulajdonosai fennakadnak-e az árán, vagy az Apple úgy gondolja-e, hogy az iPod már eleget nevelgette az ”azt kapod, amiért megfizetsz” gondolatát a mi kis sóhajaink alatt?

Az Apple most feladta a leckét a Windows iPod tulajdonosai számára. Az iPod és az iTunes használói bekerültek egy befalazott erôdítménybe. Most, a G5-tel egy sima fehér híd vezet a várárok felett és terelik a tömegeket a Mac OS X Ígéret Földjére. Ha az emberek a legolcsóbb utat választják, az eMac várja ôket, ez csak 799 dollárba kerül.

Amennyiben az emberek a simább és a gyorsabb megoldást választják, akkor a gyönyörű új iMac G5 lehet az övék. Mi most arra várunk, hogy kiderüljön, hogy az emberek áttörik-e a falaikat és keresztülmennek a hídon, amit az Apple épített. És mindezek után, egy kerítések és falak nélküli világban kinek lesz szüksége Gates-re és a Windows-ra?


Steve Jack


A lap tetejére