E-mail


 

A HP elektrofotográfiai digitális gépei


A Hewlett-Packard számos új elektrofotográfiai digitális nyomdagép és színkalibráláshoz kapcsolódó eszközt mutatott be barcelonai rendezvényén, ezeket a Drupa látogatói is megtekinthetik majd.

HP Indigo 3050
Az Indigo 3000 alapjaira épített 3050 ügyesebben veszi fel a papírt a tálcákból, szoftvere stabilabb és a külsô partnereknek – Hunkeler, Nilpeter, Omega és AB Graphic – köszönhetôen variábilisabb kimenetű elektrofotográfiai digitális nyomdagép. A 3050-es a takarékosabbnakvélt Series 4 ElectroInk eljárással dolgozik. A HP reményei szerint a Drupa idejére a nyomtató elnyeri a Pantone certifikációját.

HP Indigo 5000
Ez az elsô önálló HP nyomdagép. Különlegessége a belsô folyamatok részletes megfigyelése, a működési rendellenességek azonnali kiszűrése. Teljesítménye mint 3050-es kistestvéréé – négyezer négyszínes A4-es vagy tizenhatezer egyszínű oldal óránként –, az 5000-est intenzívebb használatra alkották. A gép akár hét színnel is tud dolgozni, a HP saját, Pantone-számos színt is kínál.

HP 9850mfp
Amíg az irodai piacot egybeépített szkenner-nyomtató-faxmásoló-kávéfôzôvel illik támadni, addig a HP 9850mfp kisebb nyomda elhelyezését javasolja. A percenként 50 szabvány, havonta 40-70 ezer oldal nyomtatására alkalmas csoda ára hatvanezer dollár, ami már tartalmazza a HP munkafolyamat és színmenedzsment eszközeit és a Fiery RIP-et is.Designjet 30
A proofolók szája se görbedjen le, itt a Designjet 30 a 13x19-inches (33,02x48.26 cm) lapokhoz és egy nagyobb, 24 inch (60,96 cm) széles. Mindkettô hat festékkel dolgozik, 2400 dpi-s felbontással. A lapra fröcskölt festékcseppek állítólag 70 évig megôrzik színeiket. A proofnyomtatókhoz csapva a kedves vásárló megkapja az EFI Bestcolor RIP-jét és a GretagMacbeth EyeOne colorimetert. Technológiai újdonság a HP saját CMYK Plus névre keresztelt színmenedzsment rendszere. Ennek legfôbb alkotórésze a nyomtatónként finomra állított színprofil. A profilok CMYKCMYK átalakítás vezérlésére alkalmasak, gamut optimalizálók, és HP eszközökön külsô beavatkozás nélkül működnek. A HP ezen fejlesztését igen komoly elôrelépésnek tekinti a színhelyes munkavégzésért folytatott mindennapos küzdelemben.

HP CMYK Plus
A Seybold Barcelonát megjárt (Gaudi, Barca, bika) tudósítója a digitális nyomdagépektôl nem hatódott meg, ám a HP színmenedzsment rendszerét felettébb figyelemre méltónak találta. „A HP digitális eszközeivel mindent testreszabott – szóróanyag brosúrát, résztvevôk névtábláját, hotel-kulcs-fityegôt, borosüveg címkét, műanyag irattartót... – és színhelyesen kezelt. Mielôtt a digitális nyomtatás területére tévedt volna a HP – már ha ez tévedés lenne és nem tudatos lépés –, a cég piacmeghatározó számítástechnikai hardver és szoftvergyártó volt (maradt is), amely tudja, mi az az adatbázis, és ismeri az adatbázist használókat. Most ezt a tudást hozta el a nyomda világába. Megjósolhatom, egyes területeken tarolni fog.A lap tetejére