E-mail
 

Apple iPod a HP-tól


Hogy vásárlóik számára a legszélesebb választékot tegyék elérhetővé a digitális zenei szolgáltatások és tartalom terén, az Apple és a HP bejelentette, hogy az Apple iPod alapjaira építve új HP digitális zenelejátszó fejlesztésébe kezdenek, és minden HP felhasználó számára elérhetővé teszik az iTunes szoftvert és on-line zeneboltot.

Az együttműködés részeként a HP otthoni felhasználásra tervezett, valamint hordozható személyi számítógépeire előre telepítik majd az Apple iTunes szoftverét, mely egyre több országban biztosít majd lehetőséget on-line zenevásárlására is. Mindez újabb lehetőséget biztosít majd, hogy a HP-vásárlók számára a digitális tartalom jobban élvezhetővé váljon.

"A HP célja, hogy a legjobb digitális tartalmat és szolgáltatásokat biztosítsa vásárlói számára - mondta Carly Fiorina, a HP elnök-vezérigazgatója. - Lehetőségek rendkívül széles skáláját vizsgáltuk meg, és megállapítottuk, hogy az Apple iPod és iTunes megoldása messze a legjobb mind közül. Együttműködésünk az Apple-lel lehetővé teszi számunkra, hogy beillesszük a piac legjobb digitális lejátszóját a HP szórakoztató termékei közé."

"Az Apple célja, hogy az iPod és iTunes eljusson minden zenét szerető felhasználó kezébe, és együttműködésünk az innovatív fogyasztói termékeket gyártó HP céggel segít nekünk ebben - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója. - Míg a digitális tartalom egyre több, különböző, inkompatibilis, egyedi formátumba csomagolva kerül piacra, a fogyasztókat megnyugtatja majd, hogy a HP és az Apple, a digitális kor két vezető ereje, egységes formátumot használ."

A HP kutatása szerint vásárlóik több mint 54 százaléka rendszeresen tölt le digitális zenét számítógépére.

Bemutatása óta már több mint kétmillió iPod kelt el - egyértelműen ez a piacvezető digitális zenelejátszó. Minden iPod együttműködik az iTunes szoftverrel, melynek segítségével akár vásárolni is lehet zenét az iTunes Music Store kínálatából (európai felhasználók számára majd egyszer, talán, valamikor), és amely teljesen azonos felhasználói élményt biztosít Mac és PC számítógépeken.A lap tetejére