E-mail
 

Garage Banddel bővült iLife '04


Megjelentette az iLife '04 programcsomagot, a díjnyertes "digitális életstílus" programjainak következő generációjaként. Az iLife '04 tartalmazza a teljesen új iPhoto, iMovie és iDVD programokat és a vadonatúj GarageBand szoftvert, amely a Mac számítógépet professzionális minőségű hangszerré és egyben hangfelvevő stúdióvá is emeli profi és leendő zenészeknek egyaránt. Az iLife '04 a legújabb, 4.2 verziójú iTunes szoftvert, a legnépszerűbb digitális zenelejátszót is tartalmazza.

"Az iLife '04 csomaggal az Apple ismét kilométerekkel jár a PC-s versenytársak előtt. Legújabb fejlesztésű szoftvereinket kínáljuk a digitális képek, filmek és zenék készítésére és rendezésére - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója. - A GarageBand ugyanazt az könnyedséget kínálja a zeneszerkesztéshez, amit az iMovie a videóhoz vagy az iPhoto a képekhez. Az amerikai háztartásoknak több mint a felében legalább egy családtag van, aki valamilyen hangszeren játszik, így hisszük, hogy a GarageBand szoftvernek jó fogadtatása lesz."

Kattints rá! 1027x702 pixel, 165KB! A GarageBand a Mac számítógépet teljes értékű hangfelvevő stúdióvá teszi. Figyelemre méltóan egyszerű felületével csodálatos zenék lejátszását, felvételét és szerkesztését teszi lehetővé újdonsült és tapasztalt zenészeknek egyaránt. A GarageBand szoftverrel a zeneszám elkészítéséhez a felhasznált saját játékot, a digitális hangokat és az ismétlődő hangrészeket (loop) építőkockaszerűen lehet összerakni. Több mint 50 hangszer szoftveres megvalósítása található a szoftverben - többek között egy kimagasló minőségű hangversenyzongora is -, amelyek hangjait bármilyen USB vagy MIDI billentyűzettel lehet megszólaltatni vagy felvenni. A szoftver több mint 1000 professzionális, előre felvett elemi hangzást tartalmaz, amiket összerakva teljes számokat vagy háttérzenéket lehet készíteni.

Énekhangokról és élő felvételekről mikrofonon vagy analóg bemeneten keresztül digitálisan felvételt lehet készíteni. Az így importált számokat több mint 200 csúcsminőségű effektussal lehet szerkeszteni és keverni, mint például a zengető és a visszhang effekt. A kész számokat az iTunes zenelejátszó programba lehet exportálni, ahol akár CD-re is írhatóak, vagy tetszőlegesen mp3, illetve csúcsminőségű AAC fájlokká lehet tömöríteni őket, vagy át lehet tölteni az iPod-lejátszóra.

Az új iPhoto 4 lehetővé teszi például akár több tízezer kép egyszerre történő forgatását és átméretezését is. Az új, dátumon alapuló képelrendezéssel a felhasználók egyszerűbben igazodnak el fotóik közt, a Smart Album listák pedig automatikusan rendezik el dátum, kulcsszó vagy a felhasználó értékelése alapján a képeket. A diavetítések mozgóképekben használt átfedésekkel bővültek, a vetítés alatt azonnali forgatásokat és törléseket lehet végezni a képeken. A Rendezvous megosztásokkal egyszerűen lehet a helyi hálózatban a kedvenc képeket elérhetővé tenni.

A továbbfejlesztett iMovie 4 új tulajdonságai között szerepel az idővonalon történő azonnali szerkesztés, melynek segítségével könnyebben és gyorsabban lehet a mozgóképeket szerkeszteni. A felhasználók több klipet is kiválaszthatnak, illetve szerkeszthetnek egyszerre, így hatékonyabban és gyorsabban módosíthatóak és renderelhetőek a jelenetek. A grafikus hanghullámjelekkel és az élő hangcsévéléssel gyerekjáték adott pozíciókat megtalálni az audiosávokban, az igazító segédvonalakkal pedig egyszerűen lehet az audio- és videosávokat összehangolni. Az iSight kamera segítségével élő felvételeket lehet közvetlenül importálni a klipek panelre.

Az iDVD 4, 20 előre gyártott, hollywoodi stílusú témát tartalmaz, bevezető klipekkel és almenükkel, amiket saját szerzésű zenével, digitális képekkel, mozikkal egészíthet ki, hogy Ön teljesen egyedi DVD-t tudjon szerkeszteni. A mozikat az iMovie moziklipszerkesztőből, a képeket az iPhoto programból, a zenéket az iTunes lejátszó szoftverből lehet a média böngészőn keresztül hozzáadni a projekthez, a továbbfejlesztett képvetítések mozgókép szerű átfedéseket és iTunes listákat tartalmazhatnak. A DVD Térkép az egész DVD projektről teljes áttekintést ad, a csúcsminőségű tömörítés pedig két óra videoanyag tárolását teszi lehetővé egyetlen DVD lemezen.

Az iLife '04 az iTunes szoftver legutolsó verzióját is tartalmazza. Az iTunes 4.2 szoftverrel egyszerűen lehet audió CD-kről zenét importálni, a saját zenekönyvtár számait tetszőleges sorrendben rendezni, illetve új lejátszáslistákat létrehozni. Az így összeállított számokat akárhova elviheti az iPod segítségével, és egyedi CD-k írása is lehetséges az összeállított lejátszáslisták alapján. Az úttörő iTunes Music Store, az iTunes zenelejátszó szoftver és a piacvezető iPod hordozható digitális zenelejátszó teljes megoldást kínál a zenekedvelők számára a zenegyűjteményük vásárlására, kezelésére és hallgatására.


Apple PR


A lap tetejére