E-mail


 

Final Cut Express 2


A következő generációs videoszerkesztő platform része a Final Cut Express 2 szoftver. A díjnyertes Final Cut Pro 4 professzionális videoszerkesztő program alapjaira építve a Final Cut Express 2 vadonatúj funkciókat kínál, megfizethető és végtelenül egyszerűen kezelhető csomagban olyan felhasználók számára, akik alacsonyabb árú programban professzionális eredményeket kívánnak elérni. A Mac OS X 10.3 "Panther" rendszerszoftverre történő finomhangolásokkal a Final Cut Express 2 új RT Extreme funkciókat valósidejű szerkesztésre és effektelésre, javított felhasználói felületet, valósidejű színkorrekció eszközöket, és fejlesztett hangszerkesztő képességéket kínál.

"A Final Cut Express 2 valóban professzionális videó szerkesztést tesz mindenki számára elérhetővé - mondta Rob Schoeben, az Apple szoftver-marketingért felelős elnöke. - Az egyszerűsített felhasználói felület és az erős RT Extreme tulajdonságok nyerő kombinációjával a Final Cut Express 2 mindenki számára tökéletes termék, az elsőfilmes alkotóktól a tanárokig."

A Final Cut Express 2 egyszerűsített felhasználói felülettel tartalmazza a Final Cut Pro 4 legnépszerűbb funkcióit. Ideális termék kreatív szakemberek számára, akik csúcsminőségű videoszerkesztési megoldást keresnek; céges és esküvői felvételeket szerkesztőknek, akik egyszerre több projekten dolgoznak, de nincs szükségük a DV formátumon kívül másra; tanároknak és tanulóknak, akik gyakrabban használják a videót főleg nevelési célokra; és akik hobby szinten videóznak, és sok örömben van részük, míg hollywoodi stílusú videókat szerkesztenek.

A beépített szerkesztő, alkotó és effektelő eszközeivel a Final Cut Express 2 a legegyszerűbben teszi lehetővé, hogy a felhasználók egy projekt kezdetétől a végéig professzionális eredményeket érjenek el. A Final Cut Express 2 új RT Extreme funkciója az azonnali szerkesztés örömét adja a valósidejű effektekkel, átfedésekkel és videó rétegekkel, illetve emellett egyszerre öt folyamatos DV folyam kezelésére képes. A valósidejű színkorrekciós eszközzel azonnal lehetséges a felvételek színegyensúlyának módosítása, illetve egyedi színhatások készítése.

A továbbfejlesztett audioeszközöket tartalmazó a Final Cut Express 2 többsávos hangszerkesztést kínál; valósidejű hangerő és hangszűrőkkel történő módosításokat; szóló és némító vezérlőket az idővonalon a hangsávok egyenkénti meghallgatására, könnyen használható jelölőrovátkákat az Apple professzionális automatikus ismétlésen alapuló zeneszerkesztő szoftverével, a Soundtrack szoftverrel való együttes használatra. A továbbfejlesztett felvevő eszköz rengeteg időt takarít meg azzal, hogy automatikusan lejegyzi az időkódban történt szüneteket, és e szerint növekvő sorrendben nevezi el a felvett klipeket, amikor a felvétel véget ért.

A Final Cut Express 2 projekteket exportálni lehet a Soundtrack zeneszerkesztőbe, az iDVD és DVD Studio Pro 2 programba, vissza lehet menteni a szalagra vagy bármely QuickTime által támogatott formátumba el lehet tárolni, akár az ipari szabványnak megfelelő MPEG-4 formátum is használható. A Final Cut Express feltárja a professzionális videoszerkesztés fortélyait, mert minden itt tanult tipp és trükk felhasználható a nagyobb tudású Final Cut Pro 4 program használatához.


Apple PR


A lap tetejére