E-mail


 

iBook G4-es procival


Az Apple bejelentette legkedvezôbb árú mobil számítógépcsaládjának legújabb változatait, melyek már a 128 bites „Velocity Engine” vektoraritmetikai egységgel is megerôsített PowerPC G4 RISC processzorra épülnek. Az új iBook modellek már 256 MByte DDR RAM tárral és CD-RW/DVD-ROM „Combo” meghajtóval vannak felszerelve, valamint választható AirPort Extreme és Bluetooth illesztôvel is rendelhetôk. Az új iBook modellek már a Mac OS X legújabb, 10.3 „Panther” változatával kerülnek forgalomba – mely több, mint 150 új szolgáltatást kínál; egyebek között a FileVault titkosítási rendszert a számítógépükkel sokat utazó felhasználók nagy örömére.

iBook

„2003 a mobil számítógépek éve, és az Apple jelenleg a piac legjobb modelljeit kínálja, nyertes kombinációban – mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termék- marketingért felelôs alelnöke. Az új iBook modellek nagy teljesítményű PowerPC G4 processzorokat és tálcanélküli Combo meghajtót kínálnak, az ünnepi szezonnak megfelelô alacsony áron.”

Az új iBook három változatban, 800 MHzes PowerPC G4 RISC processzorral 12.1 inches aktív-mátrix TFT képernyôvel, vagy 933 MHz-es, illetve 1 GHz-es processzorral és 14.1 inches képernyôvel rendelhetô.

Az új 12 és 14 inchees iBook modelleket teljesen újratervezték, hogy a PowerPC G4 architektúra és a DDR tár kínálta teljesítménytöbbletet mind jobban kihasználja, valamint felfegyverezték az AGP 4x buszon keresztül illesztett ATI Mobility Radeon 9200 grafikus vezérlôvel és 32 MB dedikált DDR grafikai tárral. A már jól ismert, maszszív, polikarbonát házba épített új iBook a forma és a funkció ideális ötvözetét kínálja az otthoni és oktatási felhasználók számára.

Az új iBook akkumulátora – a használat jellegétôl függôen – akár 6 óra mobil üzemidôt biztosít. Minden új iBook modellhez választható az ultragyors, IEEE 802.11g szabvány szerinti AirPort Extreme rádiós hálózati illesztô, melynek segítségével WiFi eszközök és hálózatok ezreihez lehet csatlakozni.

Választható még az iBook modellekhez Bluetooth illesztô modul is, mely lehetôvé teszi az Apple vezetéknélküli billentyűzet- és egér használatát, valamint a csatlakozást mobiltelefonokhoz és PDA-khoz. Az iBook a már megszokott kapuk teljes skáláját is kínálja, így FireWire 400, USB 2.0 és 10/100Base-T Ethernet illesztôket, valamint 56 kbps sávszélességű, beépített v.92 modemet.

Minden, PowerPC G4 RISC processzorral épített, új iBook mobil számítógéphez a Mac OS X 10.3 „Panther” operációs rendszer és az Apple integrált iLife szoftver csomagja tartozik, mely tartalmazza a digitális zenei könyvtár kezelésére fejlesztett iTunes 4 szoftvert, a digitális fényképek rendszerezésére és bemutatására szánt iPhoto 2 szoftvert, a digitális videók szerkesztésére fejlesztett iMovie 3 szoftvert is.


Apple PR


A lap tetejére