E-mail


 

Safari 1.0


Az Apple bemutatta a Safari 1.0-t, lezárva ezzel egy sikeres béta-tesztelési programot. 2003 január 7-e óta csaknem öt millió letöltést regisztrált az Apple. A Safari-t több millió Mac felhasználó választotta és ez a lesz az alapértelmezett böngésző az Apple ma bejelentett Power Mac G5 gépein is. Az Apple kiadta a fejlesztők számára készült Safari csomagot is, amellyel a saját fejlesztésű alkalmazásban lehet használni a Safari HTML renderelő-motorját.

A minden korábbi, Mac-re készült böngészőnél gyorsabb Safari újraformálja a böngészésről alkotott képet. Beépített Google keresés, SnapBack gomb a korábbi keresés megjelenítéséhez, vadonatúj megoldás a könyvjelzők elnevezéséhez, rendezéséhez és megjelenítéséhez, füles böngészés (tabbed-browsing) és automatikus pop-up tiltás teszi élvezetessé a hálón barangolást.

A Safari felrázta a böngészőpiacot azokkal az újdonságaival, amelyek valódi élményt nyújtanak a szörfözés során, bármelyik platformon ­ mondta Steve Jobs, az Apple elnöke. Minden Mac felhasználónak ajánljuk, még ma töltse le a Safari-t, hogy csatlakozhasson azokhoz a milliókhoz, akik már ma is használják.

A Wells Fargo jelentős Mac-es vásárlói táborral rendelkezik, így teljes mértékben támogatjuk a Safari 1.0 böngésző használatát az online pénzügyi szolgáltatásaink eléréséhez. ­ nyilatkozta Kevin Zaney a Wells Fargo Internet Services elnökhelyettese. A Safari böngészőt használva a Mac felhasználók gyorsan és kényelmesen vehetik igénybe a Wells Fargo Online szolgáltatásait, egy helyen megtekinthetik összes számlájukat, és fizetéseiket online módon tehetik meg. A Mac Publications weboldalát látogatók közül kimagasló a Safari-t használók aránya. Ezeket az oldalakat havonta 2 millióan keresik fel ­ mondta Rick LePage, a Mac Publishing elnöke. Több mint 40 százalékos eredménnyel, a Safari átvette a vezetést a korában sokáig vezető Internet Explorertől. Ez egy figyelemreméltó eredmény egy vadonatúj böngészőtől ­ mindössze 6 hónap alatt legyűrni a piacvezetőt. Ez a Safari intelligens kialakításának és innovatív sajátosságainak köszönhető.

A Macromedia elkötelezett amellett, hogy támogassa a fejlesztőket a digitális élmény-alkotásban, a Safari HTML-motorja pedig egy nagyszerű lépés a Mac fejlesztői közösségének.? ­ mondta Norm Meyrowitz, a Macromedia termékekért felelős elnöke. A motor olyan sebességet, és minden részletre kiterjedő internetes szabvány-támogatást kínál, amelyet a fejlesztők saját alkalmazásaikba építhetnek bele.

A nyílt forráskódú KDE Konqueror-re épülve a Safari motorja a Mac platformon létező legnagyobb teljesítményt és szabvány-kompatibilitást kínálja. Az Apple a továbbiakban is együttműködik a nyílt forráskódú közösséggel, és a KHTML kódban elért eredményeit elérhetővé teszi számukra.

Ár, elérhetőség

A Safari 1.0 ingyenesen letölthető a címen, használatához a Mac OS X 10.2-es verziója, a Jaguar szükséges, az optimális teljesítményhez Mac OS X v10.2.3 Jaguar vagy későbbi verzió javasolt. A Safari 1.0 az alábbi nyelveken érhető el: angol, japán, francia, német, olasz, spanyol, holland, brazil, portugál, kanadai-francia, norvég dán, finn, svéd, koreai, egyszerűsített kínai és magyar. A Mac OS X v10.2 Jaguar futtatásához minimum 128MB memóriára van szükség, és az alábbi számítógépek valamelyikére van szükség: eMac, iMac, iBook, Power Macintosh G3, Power Mac G4 és minden 1998 májusa után bejelentett PowerBook.


Apple PR


A lap tetejére