E-mail

 


A Safari webböngészô
Az Apple a Macworld Expo szakkiállítás és konferencia megnyitóján bemutatta a Mac OS platformra valaha készült legkönnyebben használható és leggyorsabb webböngészô programot, a Safarit. A Safari erôsen optimalizált HTML értelmezôje több mint háromszor olyan gyorsan képes a weblapokat megjeleníteni, mint az eddigi piacvezetô, ismert webböngészô szoftver, ráadásul a JavaScript kódot is kétszer olyan gyorsan futtatja. A Safari olyan kényelmi szolgáltatásokat kínál, mint például az eszközsorba integrált Google keresô, az intelligens visszaugrás a keresési eredményekhez, vagy egy webhely címlapjára, a könyvjelzôk minden eddiginél logikusabb kezelése és az elôugró hirdetések blokkolása.

"A Safari a leggyorsabb webböngészô a Mac platformon, és szerintünk sokan a valaha készült legjobb böngészônek találják majd - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. - Visszahozzuk az innovációt erre a területre, amikor hosszú évek után elôször teljesen új böngészô programot mutatunk be."

A Safari legfontosabb új tulajdonságai

  • Az eszközsorba épített kezelôfelület a Google rendkívül népszerű keresô szolgáltatásához.
  • SnapBack: intelligens visszaugrás a Google keresési eredményekhez vagy az éppen látogatott webhely címlapjára.
  • Átnevezhetô és minden eddiginél logikusabban rendszerezhetô könyvjelzôk, melyek sokkal egyszerűbbé teszik a visszatérést a hasznosnak ítélt webhelyekre.
  • Elôugró hirdetésablakok blokkolásának lehetôsége.
  • Integráció a Mac OS X Címtár (Address Book) programjával: az ismerôsök személyes webhelyei megjelennek a Safari könyvjelzôi között is.
  • Ipari szabványok lehetô legszélesebb körű támogatása: HTML, XHTML 1.0, DOM, CSS, SSL, JavaScript, Netscape modulok, QuickTime, Flash, Shockwave és Real.
  • MacBinary és Binhex kódolások és Lemezmásoló (Disk Copy) lemezképek fejlett támogatása.
  • Az elérhetô legjobb HTML értelmezô, mely a KDE nyílt forráskódú Konqueror projektjébôl származó KHTML motorra épül.
A Safari elsô nyilvános próbaváltozata már letölthetô az Apple weblapjairól. Használatához Mac OS X 10.2 szükséges, illetve 10.2.3 ajánlott. Az Apple Safari végleges változata is hamarosan hozzáférhetô lesz az Apple kiszolgálóitól.


Apple PR


A lap tetejére