E-mail

 


Keynote - prezentációs eszköz
Az Apple a Macworld Expo szakkiállítás és konferencia megnyitóján Keynote néven bemutatta a Mac OS platformra készült új prezentációs szoftverét, mely mindenki számára professzionális minôségű, átütô sikert biztosító bemutatók készítését teszi lehetôvé. Az Apple termékek legendás egyszerűségének sikerére építô Keynote professzionális minôségű, elôre gyártott mintákat tartalmaz, és fejlett tipográfiai, illetve animációs eszközöket, valamint mozifilmbe illô minôségű effekteket kínál. A Keynote képes kezelni a QuickTime, az Adobe Acrobat PDF és a Microsoft PowerPoint állományokat, így nem csak a prezentációk elkészítését, de megosztását is megkönnyíti.

"A Keynote használata olyan, mintha egy egész kreatív osztály dolgozna a kezeink alá - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. - Érdemes ezt a szoftvert használni, ha a bemutatónak tényleg nagy a tétje."

A Keynote 12 elôre elkészített mintát is tartalmaz, gondosan összehangolt hátterekkel, tipográfiával, színekkel és listastílusokkal. A felhasználók ezekbôl a mintákból kiindulva gyorsan elkészíthetik bemutató anyagaikat, de természetesen teljesen új mintákat is készíthetnek egyéni stílusuknak, cégük arculatának megfelelôen.

A Keynote nagy mértékben épít a Mac OS X alapvetô technológiáira, mint a Quartz és az Open GL, így a bemutatókat kiváló tipográfiával, simított betűkkel és grafikával, árnyékokkal és félig áttetszô rétegekkel, megdöbbentô animációs effektekkel lehet fűszerezni. Grafika, illusztrációk, digitális fényképek és QuickTime mozik egyetlen mozdulattal beépíthetôk a Keynote bemutatókba. A dinamikus rendezô segédvonalak és vonalzók segítenek a képek és szövegek pontos elhelyezésében. Meggyôzô táblázatokat és grafikonokat is percek alatt lehet készíteni, akár Microsoft Excel vagy AppleWorks dokumentumokból származó adatok alapján is. A Keynote megkönnyíti az eligazodást a nagy prezentációk sok száz lapja között is, az új navigátor ablak segítségével, mely áttekintô nézetet ad az egész bemutató anyagról. A bemutató lapjai csoportokba rendezhetôk, melyek egyszerre jeleníthetôk meg és rejthetôk el, szintén a jobb áttekinthetôség érdekében. Tisztán szöveges nézetet is lehet választani, és a program külön kezeli az elôadó saját feljegyzéseit is.

A Keynote szoftver várhatóan elôször 2003 februárjában kerül a viszonteladók üzleteibe. Használatához legalább PowerPC G3 - vagy újabb - processzor, 128 MByte RAM és 8 MByte videotár, valamint Mac OS X 10.2 változat szükséges, illetve 10.2.3 ajánlott.


Apple PR


A lap tetejére