E-mail

 


(H)iLife - digitális életközpont


alt2     


Az Apple a Macworld Expo szakkiállítás és konferencia megnyitóján bemutatta a többszörösen díjnyertes iPhoto, iTunes, iMovie és iDVD szoftvereit egységes rendszerbe foglaló iLife csomagot. Az iLife jelenleg az egyetlen olyan termék, mely teljesen egységes, tökéletesen integrált keretbe foglalja a "digitális életstílus" négy fô szoftverösszetevôjét - a digitális fényképek, zenék és filmek kezelését, valamit a DVD-k készítését.

"Az iLife azt kínálja a digitális életmódhoz, amit hajdan a Microsoft Office kínált elôször az irodai munkához: minden szükséges eszközt, egyetlen csomagban - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. - Az Apple messze megelôzte minden versenytársát abban, hogy a legjobb szoftvereket kínálja a digitális fényképek, zenék és filmek kezeléséhez, szerkesztéséhez, valamit a DVD-k készítéséhez."

Az iLife egységes keretbe foglalva tartalmazza az iPhoto, az iMovie, az iTunes ls az iDVD legújabb változatait - kiegészítve azokat a még tökéletesebb együttműködésüket szolgáló új funkciókkal. Lehetôvé válik például az iTunes zenei könyvtárában tárolt számok felhasználása iMovie porgrammal szerkesztett filmekben és iPhoto bemutatókban, vagy akár az éppen készülô, új DVD film menüjében anélkül, hogy folyton oda-vissza kellene váltani több program között.

Az iLife csomagba épített, új iPhoto 2 változat önműködô képminôség-javító eszközöket tartalmaz, valamit fejlett archiváló szolgáltatásokat. Az új iMovie 3 változat kiváló minôségű, új hangeffekteket tartalmaz a hétszeres Oscar-díjas Gary Rydstromtôl (Skywalker Sound), új hangszerkesztô funkciókat és videoeffekteket kínál, valamint lehetôséget biztosít az iPhoto 2 albumban tárolt képekbôl pásztázó hatásokkal animált kliprészletek készítésére. A szintén a csomag részét képzô iDVD 3 kiegészült 24 új, professzionális minôségű DVD-menü mintával és képes átvenni az iMovie 3 fejezet jelöléseit.

Az iLife csomag hamarosan elôre telepítve lesz minden új Mac számítógépre. 2003. január 25-e után az iPhoto 2 és az iMovie 3 ingyen letölthetô lesz az Apple kiszolgálóiról. A kereskedelmi forgalomra szánt iLife csomag várhatóan elôször 2003 februárjában kerül a viszonteladók üzleteibe. A 2003. január 7-e után még a teljes iLife nélkül értékesített Mac modellek tulajdonosai késôbb kedvezményes áron juthatnak az iLife csomaghoz.


Apple PR


A lap tetejére