E-mailCímlap

2001-es oldalak

Előfizetés

Hirdetés

Kótya-Vetye feladás

ImpresszumEgy ígéretes év?

xServe, a kiszolgálógép

Titániumabb

Jaguár - QuickTime 6 - iC6

iPhoto 1.1 + tippek

Adobe Roadshow

Szereted az OpenType-ot?

Quark-jövô, Book-O-Matic

10 érv a Photoshop 7 mellett

Menj! Élj! (GoLive 6)

Élj! Mozogj! (Live Motion 2)

Az Adobe és a Péter-elv

Beperelte, az meg viszont

Jön az Acrobat Editor?

MX - a Macromedia jövôképe

Biztonsági rés a Flash 6-ban

Az öreg halász eBookká lesz

A CtP hatása a Heidelbergre

Portable CD RW 24x10x40

Canon W7200 és W7250

Etikett nyomtatás Wordből

FileMaker adatok Excelbe 


Titániumabb


Az Apple április 29-én bemutatta új Titánium PowerBook G4 családját, amelynek tagjai új, nagyfelbontású képernyôvel, gyorsabb PowerPC G4 processzorral, az iparág elsô integrált Digital Visual Interface (DVI) kapujával és a hordozható gépek területén egyedülálló módon, integrált Gigabit Ethernettel rendelkeznek. Az új 15,2 inches, szuperszéles képernyô akár 1280 x 854 pixeles felbontásra is képes, mely 23%-kal jobb, mint az elôzô modellek teljesítménye, de emellett a kép élesebb és telítettebb is. Az akár 800 MHz-es PowerPC G4 processzor és az 1 MB-nyi harmadszintű háttértár hozzáadása megdobja a teljesítményt az olyan alkalmazások esetében, mint a Final Cut Pro és a Photoshop. Az új, integrált DVI kapuval pedig analóg és digitális videokimeneti jel esetében is tisztán digitális kapcsolat hozható létre az Apple díjnyertes lapos képernyôivel, illetve az újgenerációs, DVI-vel felszerelt digitális projektorokkal.

"Az iparág legjobb, profiknak szánt hordozható gépe most még jobb lett" - mondta Jobs. - "Az új Titánium PowerBook G4 új, nagyfelbontású képernyôje az eddigi legjobb, amit hordozható gépben találhatunk, integrált DVI kapuja pedig lehetôvé teszi tisztán digitális kapcsolat létrehozását az Apple lapos képernyôivel és DVI-vel felszerelt digitális projektorokkal. Integrált Gigabit Ethernetje pedig 10-szer gyorsabb kapcsolatot tesz lehetôvé, mint bármely más hordozható gép esetében."

Az új, külön kapható Apple DVI-ADC adapter lehetôvé teszi az új PowerBook G4 vásárlói számára a könnyű kapcsolatot az Apple díjnyertes, teljesen digitális, laposképernyô-családjával, mely tartalmazza az innovatív Apple Display Connectort (ADC) is. Az Apple DVI-ADC adaptere tisztán digitális videojelet, USB adatokat és áramot továbbít egyetlen kábelen keresztül, így leegyszerűsíti a beállítást, és minimalizálja a kábelrengeteget a gép körül. Az adapter egy második Apple lapos képernyô hozzáadását is biztosítja bizonyos Power Mac G4 konfigurációk esetében, beleértve az új NVIDIA GeForce Titanium grafikus processzorral felszerelt modelleket is.

Az új PowerBook G4 gyors, max. 800 MHz-en futó PowerPC G4 processzort tartalmaz Velocity Engine-nel kiegészülve, egy nagysebességű L3 háttértárat 1 MB DDR SDRAM-mal, továbbá egy 133 MHz-es rendszerbuszt minden modellen. Új teljesítményarchitektúrájával a 800 MHz-es PowerBook lepipálja akár az 1,7 GHz-es Pentium 4 alapú hordozható rendszereket is, átlagosan 33 százalékkal. A jobb grafikus teljesítmény érdekében az új PowerBook G4 család tartalmaz még egy ATI Mobility Radeon 7500 grafikus processzort is, AGP 4X támogatással és 32 MB gyors DDR videomemóriával.

A Titánium PowerBook G4 mindezeken felül beépített Gigabit Ethernetet (10/100/1000BASE-T) és egy 56 Kbps modemet is tartalmaz. Továbbá minden PowerBook modell beépített antennával és egy AirPort kártyahellyel rendelkezik az AirPort kábel nélküli kommunikációhoz; a 800 MHz-es modellben pedig az AirPort kártya elôre van telepítve. Minden PowerBook G4 hordozható gép tartalmaz FireWire és USB kapukat, illetve az Apple díjnyertes digitális szoftvereit, így az iPhoto-t, az iMovie2-t és az iTunes2-t is.

További jellemzôk:

  • 2,5 cm vastag titániumház, mely csupán 2,7 kg-ot nyom,
  • 256 vagy 512 MB SDRAM, mely 1 GB-ig bôvíthetô,
  • fronttöltésű Combo meghajtó (DVD-ROM/CD-RW),
  • 30 vagy 40 GB Ultra ATA/66 merevlemezszabványként, max. 60 GB opcionális,
  • max. 5 órányi telepélettartam egyetlen lítium ion teleppel,
  • DVI, DVI-VGA adapter, S-video, USB, FireWire, audio bemenet és audio kimenet kapuk,
  • új Mac OS X 10.1.4 változat, Mac OS 9.2.2,
  • apró, pehelykönnyű tápegység.A lap tetejére