E-mailCímlap

2001-es oldalak

Előfizetés

Hirdetés

Kótya-Vetye feladás

ImpresszumEgy ígéretes év?

xServe, a kiszolgálógép

Titániumabb

Jaguár - QuickTime 6 - iC6

iPhoto 1.1 + tippek

Adobe Roadshow

Szereted az OpenType-ot?

Quark-jövô, Book-O-Matic

10 érv a Photoshop 7 mellett

Menj! Élj! (GoLive 6)

Élj! Mozogj! (Live Motion 2)

Az Adobe és a Péter-elv

Beperelte, az meg viszont

Jön az Acrobat Editor?

MX - a Macromedia jövôképe

Biztonsági rés a Flash 6-ban

Az öreg halász eBookká lesz

A CtP hatása a Heidelbergre

Portable CD RW 24x10x40

Canon W7200 és W7250

Etikett nyomtatás Wordből

FileMaker adatok Excelbe 


Biztonsági rés a Macromedia Flash 6-ban


Arra buzdítja a szoftvergyártó a Microsoft Internet Explorer felhasználóit, hogy telepítsék gépükre a Macromedia Flash legutóbbi verzióját, hogy megvédjék PC-jüket egy - a Flash elôzô verziójának köszönhetô - komoly biztonsági rés okozta esetleges problémáktól. A biztonsági szakemberek szerint a bugos Flash telepítése esetén a rosszakarók az Exploreren keresztül könnyedén irányításukba vehetik az áldozat számítógépét.

Bár a Flash frissített változatában kijavították a biztonsági rést, azt egyelôre nem lehet tudni, hány PC-re került fel a hibás szoftver, amelynek hiányosságait elsôként a kaliforniai eEye Digital Security munkatársai hozták nyilvánosságra.

Marc Maiffret, az eEye Digital Securitynél dolgozó vezetô biztonsági szakember levelezôlistákon keresztül intézett felhívást a felhasználókhoz, hozzátéve, hogy azt sem lehet pontosan tudni, hogy az említett program hány korábbi verziója tartalmaz hasonló réseket. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy számos felhasználó nem is tudja, hogy a gépére telepítettek-e Flash-t. Maiffret azonban úgy látja, hogy az Internet Explorer valamennyi felhasználóját érintheti ez a veszély, amennyiben olyan weboldalakat keres fel, amelyek kifejezetten azért készültek, hogy bugos szoftvereken keresztül - vagy amennyiben aktiváltak e-mailben terjedô programot - hozzáférjenek a számítógépéhez. Maiffret szerint a probléma az ActiveX controlban lakozik, amelyet a szoftver 6-os verziója Flash.ocx (korábban: Swflash.ocx) néven telepít a gépre.

Mire az eEye közzétette a biztonsági rés létezését, a Macromedia már kihozta a Flash 6-os verziójának újabb változatát, amelyben kiküszöbölték a hibát. Maiffret figyelmeztette az Internet Explorer felhasználóit, hogy töltsék le a Flash 6-os legújabb verzióját (revision 29), amely szerda óta fent van a Macromedia site-ján.


Infinit hírlevél, 155. szám


A lap tetejére