E-mailCímlap

2001-es oldalak

Előfizetés

Hirdetés

Kótya-Vetye feladás

ImpresszumEgy ígéretes év?

xServe, a kiszolgálógép

Titániumabb

Jaguár - QuickTime 6 - iC6

iPhoto 1.1 + tippek

Adobe Roadshow

Szereted az OpenType-ot?

Quark-jövô, Book-O-Matic

10 érv a Photoshop 7 mellett

Menj! Élj! (GoLive 6)

Élj! Mozogj! (Live Motion 2)

Az Adobe és a Péter-elv

Beperelte, az meg viszont

Jön az Acrobat Editor?

MX - a Macromedia jövôképe

Biztonsági rés a Flash 6-ban

Az öreg halász eBookká lesz

A CtP hatása a Heidelbergre

Portable CD RW 24x10x40

Canon W7200 és W7250

Etikett nyomtatás Wordből

FileMaker adatok Excelbe 


Portable II CD RW 24 x 10 x 40 BP


Nem kell érteni, miként működik. Hát nem király?

Két hónapja írtunk a Freecom Thin szerveréről, amely akár 26 és fél CD-nyi adatot is képes megosztani lokális és globális hálózaton - alapkiépítésben. Áprilisi számunkban szóltunk volt a CD-k tárolására szolgáló műanyag tok intelligens változatáról, amelyből nem hullik ki a CD, és amely toronyszerűen összeépíthető. Ezen logikai lánc alapján egyértelmű, hogy májusban CD-írót tesztelünk.


A képek és a gyakorlat alapján kijelenthető, hogy külső CD-íróval dolgozott az Almalap erre szakosodott tesztembere. Az alapvetően PC-hez készült eszközt - a dobozában talált CD-n a winteles NERO program várt a telepítésre, hiába - IEE 1394-es kábelalakítóval csatlakozott a G4-es FireWire-éhez. A képen szándékos figyelem ellenörzési célból régebbi iMacünk előtt fotóztuk le az írót (vagy CD-költőt?) -, színben is ehhez passzolt igazán. A már telepített és használt Toast5 habozás nélkül felismerte, hogy új játszótársat kapott - ehhez szükséges, hogy a Toast FireWire extensionje a Systemben legyen. A felismerés kiterjedt a lehetséges írási sebességekre, amelyeket gondosan le is teszteltünk, így nyerve jó pár példányt a Csillagok Háborúja harmadik részéből (korlátozott példányszámban a kiadótól, mert Lucas fel akarja vásárolni a teljes készletet). A biztos működéshez érdemes minél nagyobb cache-t adni a programnak, a 24-szeres sebességgel történő íráskor 32 MB-nak igen csak örült.

A könnyű, csendes járású eszközhöz magyar nyelvű leírást nem talált a tesztbrigád, viszont nem is szorult rá, hogy igazán keresni kezdje. A felcímben szereplő nagyképu megállapítás a CD-író mellett talált egyik CD-rol származik, a Freecom demo QuickTime mozijában hangzik el - így utólag talán nem is hibáztatható a cég önbizalmáért. Talán illene úgy módosítani, hogy szerencsére nem kell tudni, hogy miként működik - örvendjünk, de a megismerés elől nem kell elugrani, lásd Newton és a tudás almája - Apple-je.

Hogy az Almalap tesztelte Freecom eszközrol többet megtudj, keresd fel a www.multimedia.hu weboldalt!A lap tetejére