E-mailCímlap

2001-es oldalak

Előfizetés

Hirdetés

Kótya-Vetye feladás

ImpresszumEgy ígéretes év?

xServe, a kiszolgálógép

Titániumabb

Jaguár - QuickTime 6 - iC6

iPhoto 1.1 + tippek

Adobe Roadshow

Szereted az OpenType-ot?

Quark-jövô, Book-O-Matic

10 érv a Photoshop 7 mellett

Menj! Élj! (GoLive 6)

Élj! Mozogj! (Live Motion 2)

Az Adobe és a Péter-elv

Beperelte, az meg viszont

Jön az Acrobat Editor?

MX - a Macromedia jövôképe

Biztonsági rés a Flash 6-ban

Az öreg halász eBookká lesz

A CtP hatása a Heidelbergre

Portable CD RW 24x10x40

Canon W7200 és W7250

Etikett nyomtatás Wordből

FileMaker adatok Excelbe 


Canon W7200 és W7250


Az IPEX nyomdatechnikai szakkiállításon mutatta be a Canon W7200 és W7250 tintasugaras és a W2200 nyomtatóját. A rendre A0, A1 és A3+ (33 x 48 cm) felületre nyomtatni képes eszközök írófeje technológiai újítás, amely 7680 festékpöttyöt képes egymásra halmozni, ez hat színnel nyomtatván színenként 1280 pötty. A nyomtatási sebesség A0-ás méret esetében gyors nyomtatáskor két perc laponként, A1-esnél 90 másodperc és 10 másodperc A3 esetében.

A hat színt a szokásos CMYK-án felül az egyhatod telítettségű cyan és magenta alkotja (CcMmYK). Ezzel a színbontással valósághűbb fotóminôség érhetô el, az inchnyi széles nyomtatófej megújult technikája segíti a festékpontok alakjának, méretének és erôsségének az eddigieknél pontosabb kialakítását. Minden színhez külön toner tartozik. A nyomtató figyeli a festékmennyiség felhasználását, és elôre jelez, nehogy nagyobb munka szakadjon meg a festékhiány miatt.

A nyomtatók 10/100 Ethernet csatlakozóval illeszkednek be a számítógépes hálózatba.

Noha a Canon kihangsúlyozta a fotóminôséget sajtóközleményében, a kép elôállítási sebessége messze elmarad a már piacon lévô egyes termékekétôl - létezik olyan A2-es nyomtató, amely alig 20 másodperc alatt nyomtat ki egy oldalt. A most bemutatott nyomtatók inkább mint proof nyomtatók mozgathatják meg a vásárlók fantáziáját, mivel képpont szinten jobbak a többi nyomtatónál. A piacot árgus szemekkel figyelô szakemberek szerint a Canon jó úton halad, hogy sikerrel benyomuljon a Pisces és az Olec piacára.A lap tetejére