E-mailCímlap

2001-es oldalak

Előfizetés

Hirdetés

Kótya-Vetye feladás

ImpresszumEgy ígéretes év?

xServe, a kiszolgálógép

Titániumabb

Jaguár - QuickTime 6 - iC6

iPhoto 1.1 + tippek

Adobe Roadshow

Szereted az OpenType-ot?

Quark-jövô, Book-O-Matic

10 érv a Photoshop 7 mellett

Menj! Élj! (GoLive 6)

Élj! Mozogj! (Live Motion 2)

Az Adobe és a Péter-elv

Beperelte, az meg viszont

Jön az Acrobat Editor?

MX - a Macromedia jövôképe

Biztonsági rés a Flash 6-ban

Az öreg halász eBookká lesz

A CtP hatása a Heidelbergre

Portable CD RW 24x10x40

Canon W7200 és W7250

Etikett nyomtatás Wordből

FileMaker adatok Excelbe 


Jön az Acrobat Editor?


Április utolsó napján satótájékoztatót tartott az Adobe, ahol elsôsorban pénzügyi eredményekrôl beszélt a vezetôség - azaz büszkélkedtek. Errôl - noha tudom, hogy az Almalap olvasói élnek-halnak a nagy mennyiségű gazdasági adatért - most kevesebb szó fog esni, mivel Shantanu Narayen, az Adobe egyik vezetôje elmondta, hogy már tesztelés elôtti fejlesztési fázisban van a cég Acrobatnál olcsóbb PDF-szerkesztô szoftvere. Az ingyen letölthetô Reader az olvasás eszköze, az Acrobat maga alkalmas PDF-szerkesztésére, a Distiller pedig PDF-generálására - megközelítôleg ez az Acrobat szűk családi leosztása.

Érthetô módon a záró sajtóbeszélgetésen az Adobe vezetôje, Bruce Chizen is kapott kérdést a leendô Acrobat programról. Ezek szerint az Adobe-nak az a célja a termékkel, hogy az európai piac számára megmutatassa, hogy a PDF használata "milyen dinamizmust ad a működésnek", mennyivel erôsebben fejlôdnek a PDF-et munkafolyamatba illesztô vállalkozások a többiekhez képest. A nyári vendégjáték - Európában tesztelik és mutogatják a programot - célja, hogy belôjék, mire lesz alkalmas a program, és mire nem. Ez fontos, mert így oldható meg, hogy az Acrobat programok ne egymás konkurenseként jelenjenek meg a piacon. Az Adobe 2004-re 85 millió felhasználóról álmodik.

A vezetôk büszkén szóltak a Photoshop 7 elsöprô sikerérôl - amelybôl momentán még csak az angol nyelvű verzió kapható. A cég jövôje szempontjából meghatározónak nevezték az Accelio felvásárlását követô termékintegrációs folyamatot, ennek eredményeként a PDF űrlapkezelés szerver oldali feldolgozása, szervezése, alkalmazása oldódhat meg. Az államokban rohamosan terjed az elektronikus adatbevallás, amelynek alapformátuma a PDF. Talán nem véletlen, hogy az Adobe jövôképében megjelent az eForm és ePresentment (bemutatás, elôadás, leírás, látszat, vádhatározat, ábrázolás).

"Az Acrobat család minden tagjának megvan a maga fejlôdési ciklusa, az Acrobat kétévenként megújul, az 5-ös verzió tavaly jelent meg" - válaszolta az elnök a 2002-es Acrobat-terveket firtató kérdésre.A lap tetejére