Hirdetés

MIRO

http://www.getmiro.com


Mivel a manapság a Maces fórumok tele vannak az új OS X féregről-vírusról szóló hablatyokkal, ezért felhívom a figyelmet néhány fontos dologra. A Safari + webkit (erről bővebben a Leo cikkben) minden webes tartalommal ügyesen bánik, nincs szükségünk arra, hogy az össze-vissza telepítgetéssel agyoncsapjuk az OS X nyújtotta biztonságot! Alapvető szabály, hogy telepíteni, csak tiszta forrásból szabad! Erre való az Apple oldala, a www.macupdate.com és a www.versiontracker.com is. Aki pedig bedől az olyan trükköknek, hogy a megtekinteni kívánt tartalomhoz kiegészítőket kel telepítenie, és ehhez a weboldalnak még az admin jelszavát is kiadja... Az bizony magára vessen!

Amit a Safari + Webkit, a QuickTime (a Flip4Macet el is felejthetjük, mert mostanában rengeteg bajt okoz!) a VLC (Video Lan Client) és a Miro nem játszik le, az nem is érdekes, az pedig nincsen is!

Az e havi Freesoftban erősen videózni fogunk. Katalogizálunk, nézünk, letöltünk, megosztunk és mindezt villámgyorsan! A végén, remélem mindenkin kitör majd a videómánia, és jöhet Dr. Badár a diagnózissal!A Miro több szempontból is hiánypótló alkalmazás. Először is unibin, tehát régebbi vasakon is működik. Telepítés után (egyszerű dobd és vidd, tehát kár rá a szót vesztegetni.) beállítjuk, hogy mely könyvtárban keresse videóinkat. Alapértelmezésben a gyári mozikönyvtárat indexeli és természetesen később több könyvtárat is hozzárendelhetünk a listához. Ha ezzel végeztünk (ne ijedjünk meg, mert először lassan tölt be, mivel az internetes csatornákat is indexeli), bátran nézelődhetünk, még akkor is, ha kisebb sávszélességű az internet kapcsolatunk, mert a program először a teljes videót bedobja az ideiglenes tárba.

Voilá! Meg is szabadultunk az időnként fellépő, idegesítő rángatástól! A Miro beépített videó lejátszója megbirkózik minden ismert videó formátummal, méghozzá teljes képernyőn! Kezeli a sub, srt feliratokat és a Windows médiafájlokat is. Jó barátságban van a fájlmegosztó protokollokkal (szereti a bit torrentet) is. Online TV adásokat, podcastokat is nézhetünk-rögzíthetünk vele. Mégis, véleményem szerint a legnagyobb durranás a programban az, hogy a vezető videó megosztó oldalakon keresgélhetünk és az általunk kiválasztott videót le is tölthetjük onnan. Eddig ilyen képességet csak fizetős programokban és macerás webes alkalmazásokban láttam, de ezek általában egyetlen videószájtról voltak csak képesek állományokat "lelopni".

Google, Yahoo, DailyMotion, Blogdigger és sokan mások egy helyen. Ugye nem hangzik rosszul? Remélem ezzel az ingyenes programocskával sikerült jóárasítanom a videjózást! Letölt, telepít, indexel, ír, néz, letölt, néz, ír, letölt, néz, letölt, megoszt..
Viszlát a következő lapban!


rathma
 

A lap tetejére


Alkalmazós írásaink